Chec cu lamaie

de deyutzky in Dulciuri, 22 Ian 2017 | 874 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa! <3
Pentru aceasta reteta, m-am inspirat de pe blogul lalena.ro! 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un varf cutit de sare
  • 190 g zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • sucul de la 2 lamai
  • 3 linguri de apa
  • 200 g de faina
  • coaja rasa de la cele 2 lamai (eu n-am pus coaja de lamaie, insa am adaugat o fiola de esenta de lamaie)
  • zahar pudra (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu sarea pana cand se fac spuma.


In alt bol, mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam uleiul si esenta de lamaie (sau coaja de lamaie, daca ati ales sa o puneti).


Zeama de lamaie o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia de galbenusuri. Mixam. Adaugam apa, apoi faina treptat si mixam bine pana la omogenizare. La final, punem spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula.


Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru aprox. 45-50 de minute. Facem si testul cu scobitoarea, iar daca mai este nevoie, mai lasam cateva minute la cuptor.


Lasam la racit, apoi il pudram cu zahar pudra si il servim.


Va doresc Pofta Buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Camelya 1

24.01.2017, 10:43

Simplu si gustos!

Bya Ralu 1

24.01.2017, 22:16

bun

miki_a 1

13.07.2017, 11:34

Un chec bun, fresh și foarte reușit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
New York cheesecake cu afine