Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi in Dulciuri, 21 Ian 2017 | 748 vizualizari

 

Cum, este week-end si noi nu avem nimic dulce? Imediat scoatem cateva ingrediente din frigider, cateva din camara si facem un chec aromat si bun, bun de tot.
Ca la bucatarasi acasa...

 

INGREDIENTE

  • ,4 oua
  • 60 gr unt topit
  • 120 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 50 gr alune decojite si nesarate
  • 30 gr miez de nuca
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 gr faina
  • un praf de sare

Pentru glazura:

  • 3 linguri pline cu zahar pudra
  • zeama de lamaie
  • fulgi de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura:

Intr-un bol, punem doua oua si doua galbenusuri.

Incepem sa le mixam, adaugam zaharul treptat mixand continuu, pana obtinem o consistenta spumoasa.

Untul topit (usor caldut) il punem peste oua, in fir subtire, apoi adaugam laptele.

Praful de copt il stingem cu toata zeama de lamaie, il punem in compozitia de mai sus.

Incorporam si faina cernuta.

Separat, batem cele doua albusuri cu un praf de sare, pana devin spuma.

Le punem peste compozitia de mai sus.

Adaugam si alunele, nucile, coaja rasa de lamaie.

Le amestecam pe toate cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.


Tapetam cu hartie de copt o tava de chec, turnam compozitia si o nivelam.


O introducem in cuptorul incins, cam la 170 de grade C, pentru 35-40 de minute.

Dupa ce au trecut 30 de minute, facem testul cu scobitoarea ca sa vedem cat mai este necesar sa coacem checul.


Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Glazura:

Intr-un bol, punem zaharul pudra, picuram cate putina zeama de lamaie.

Amestecam bine cu o paleta si cand obtinem o glazura usor curgatoare, nu mai punem zeama de lamaie.

Turnam glazura peste checul rece, apoi presaram fulgi de ciocolata.

Il portionam si servim.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

kytz 1

22.01.2017, 21:09

Frumos!

mihaelar63 1

23.01.2017, 13:02

Ce frumos se vad nucile si alunele in sectiune!!! De prezentare nu mai vorbesc

Rocsi 1

23.01.2017, 18:41

Kytz, multumesc. ... Mihaela, daca ai sti ce gustoase sunt in chec. Chiar mi s-a parut super delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole batuta

de xana 5

ieri la 19:23

Sirop din struguri negri

de ancutsa 5

ieri la 16:37

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

ieri la 16:15

Pate din ficat de pui

de ancutsa 5

ieri la 16:01

RETETA RECOMANDATA
Plumcake cu ricotta si lamaie