Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi in Dulciuri, 21 Ian 2017 | 5599 vizualizari

 

Cum, este week-end si noi nu avem nimic dulce? Imediat scoatem cateva ingrediente din frigider, cateva din camara si facem un chec aromat si bun, bun de tot.
Ca la bucatarasi acasa...

 

INGREDIENTE

  • ,4 oua
  • 60 gr unt topit
  • 120 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 50 gr alune decojite si nesarate
  • 30 gr miez de nuca
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 gr faina
  • un praf de sare

Pentru glazura:

  • 3 linguri pline cu zahar pudra
  • zeama de lamaie
  • fulgi de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura:

Intr-un bol, punem doua oua si doua galbenusuri.
Incepem sa le mixam, adaugam zaharul treptat mixand continuu, pana obtinem o consistenta spumoasa.
Untul topit (usor caldut) il punem peste oua, in fir subtire, apoi adaugam laptele.
Praful de copt il stingem cu toata zeama de lamaie, il punem in compozitia de mai sus.
Incorporam si faina cernuta.
Separat, batem cele doua albusuri cu un praf de sare, pana devin spuma.
Le punem peste compozitia de mai sus.
Adaugam si alunele, nucile, coaja rasa de lamaie.
Le amestecam pe toate cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.

Tapetam cu hartie de copt o tava de chec, turnam compozitia si o nivelam.

O introducem in cuptorul incins, cam la 170 de grade C, pentru 35-40 de minute.
Dupa ce au trecut 30 de minute, facem testul cu scobitoarea ca sa vedem cat mai este necesar sa coacem checul.

Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Glazura:
Intr-un bol, punem zaharul pudra, picuram cate putina zeama de lamaie.
Amestecam bine cu o paleta si cand obtinem o glazura usor curgatoare, nu mai punem zeama de lamaie.
Turnam glazura peste checul rece, apoi presaram fulgi de ciocolata.
Il portionam si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

kytz 1

22.01.2017, 21:09

Frumos!

mihaelar63 1

23.01.2017, 13:02

Ce frumos se vad nucile si alunele in sectiune!!! De prezentare nu mai vorbesc

Rocsi 1

23.01.2017, 18:41

Kytz, multumesc. ... Mihaela, daca ai sti ce gustoase sunt in chec. Chiar mi s-a parut super delicios!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandine