Chec cu mac

de La Ancuta in Prajituri, 7 Feb 2017 | 3324 vizualizari

 

Cand alor mei le este pofta de ceva dulce, apelez rapid la cate o reteta de chec. Este fix pe gustul nostru si se prepara foarte repede. La final, toata lumea este fericita.

De data aceasta, am ales un chec cu inima de mac, pufos si usor umed, exact asa cum ne place. Dimineata imi ramane doar sa pregatesc cafeaua, iar pentru cei mici, o cana cu lapte caldut si ziua poate sa inceapa :).

 

INGREDIENTE

  • Pasta de mac:
  • 50 g mac
  • 15 g zahar
  • 15 g pesmet
  • 75 g apa clocotita
  • Aluat:
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 250 g faina
  • 60 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mac:

Amestecam macul cu zaharul si pesmetul. Peste ele, turnam apa clocotita, amestecam si dam deoparte.

Pentru aluat, mixam untul moale cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugam ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt, apoi le adaugam in compozitie, amestecand pana se incorporeaza. La final, adaugam laptele.

O treime din aluat o amestecam cu pasta de mac.

In tava de chec, tapetata cu hartie de copt, punem aluatul alb si facem un sant pe mijloc, cu dosul unei linguri. In acest santulet, adaugam aluatul in care am incorporat pasta de mac.

Dam la cuptor, la foc potrivit pentru ~60 de minute. Dupa 15 minute, scoatem tava si cu un cutit ascutit, taiem checul pe toata lungimea, la ~1 cm adancime. Dam apoi tava la cuptor pentru restul timpului ramas.

Dupa ce s-a copt, scoatem checul si il lasam la racit pe un gratar de bucatarie, apoi il pudram cu zahar si il putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Aletta 1

08.02.2017, 13:54

foarte bun cu mac

miki_a 1

09.02.2017, 13:49

Recunosc că nu prea mă dau în vânt după mac, dar checul tău arată de milioane !

Gherca Daniela 1

10.02.2017, 18:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca de cocos