Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe

de Rocsi in Prajituri, 2 Feb 2016 | 2367 vizualizari

 

Am pornit de la o reteta de prajitura si am ajuns la alta. Nu ca ar fi prima data cand fac asta, dar cum mai sunt si esecuri, uite ca trebuie sa te abati de la ceea ce ti-ai propus sa faci si sa o dregi cumva... Asa a aparut aceasta prajitura, DIVINA! Probabil o sa spuneti ca exagerez, dar chiar asa a fost, doua blaturi diferite si aerate, o crema de vanilie cu putina portocala, frisca si un sos de fructe de padure cu visine care a completat perfect toate gusturile. Faceti si voi si o sa vedeti ca nu sunt doar vorbe.

 

INGREDIENTE

  • Blat de cacao:
    • 4 oua
    • 4 linguri de zahar
    • 3 linguri ulei
    • 3 linguri lapte
    • 2 linguri faina
    • 2 linguri cacao
    • 2 lingurite praf de copt
    • 1 lingura picaturi de ciocolata
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    Blat cu cocos:
    • 3 oua
    • 3 linguri zahar
    • 3 linguri ulei
    • 3 linguri nuca de cocos
    • 2 linguri faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    Crema:
    • 300 ml lapte
    • 4 linguri zahar
    • 2 linguri si 1/2 amidon
    • 150 gr unt
    • 2 lingurite vanilie
    • 1 lingura coaja rasa de portocala
    Sosul de fructe:
    • 1 borcan mic de visine fara samburi
    • 1/2 cana fructe de padure
    • 3 linguri zahar
    Frisca:
    • 150 gr smantana de tara
    • 50 ml frisca lichida
    • 1 lingura cu varf zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe:

Blatul de cacao: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul si laptele. Incoproram faina, cacaoa, praful de copt si vanilia. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, punem picaturile de ciocolata si amestecam totul usor, cu o paleta de silicon. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentrul de 26 cm, turnam compozitia. O nivelam si o bagam in cuptorul incins pentru 15-17 minute. Facem testul cu scobitoarea si daca blatul este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.


Blatul cu cocos: Mixam galbenusurile spuma impreuna cu zaharul, apoi punem uleiul. Adaugam nuca de cocos, faina, praful de copt si vanilia. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam usor cu o paleta, in compozitia de mai sus. Turnam compozitia in aceeasi tava in care am copt si primul blat, dar o tapetam cu hartie de copt. Coacem blatul 12-14 minute, apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca.


Crema: Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul si cateva linguri de lapte. Restul de lapte il punem intr-un vas la fiert. Cand da in clocot, dam focul la mic, adaugam amestecul cu amidon. Amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasa sa se raceasca. Mixam crema rece, adaugam vanilia, coaja rasa de portocala si untul treptat, de la temperatura camerei. Sosul: Intr-un vas punem visinele, fructele de padure si zaharul. Amestecam, punem pe foc si il fierbem 5-7 minute. Cand este gata, il dam deoparte si il lasam sa se raceasca. Rasturnam primul blat pe un platou, punem un strat de sos (mai oprim 4-5 linguri pentru decor). Punem crema din loc in loc cu lingura, o nivelam usor, venim cu al doilea blat peste crema.


Frisca: Smantana si frisca lichida, reci, impreuna cu zaharul pudra le mixam pana devin o spuma. Punem frisca deasupra, o lasam sa "cada" usor pe margini, iar cu o lingurita facem un model. Pe margini punem cate putin sos cu lingurita, pe care il lasam sa se scurga in jos. Il dam la rece 3-4 ore, apoi servim. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Rocsi 1

05.02.2016, 21:15

Intr-o zi s-a mancat toata Aletta

noiinbucatarie 1

23.02.2016, 13:45

delicioasa

Rocsi 1

24.02.2016, 19:34

Multumesc Rahela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frantuzeasca by Merisor