Kinder pingui

de gaby_duceag in Prajituri, 30 Dec 2010 | 4954 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat
  • 8 oua
  • 150 grame zahar 
  • zahar vanilat
  • 5 linguri gris
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri cacao
  • 5 linguri miere
  • 1,5 pachetel praf copt
  • 1 praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 150 ml ulei
Glazura 1
  • 120 grame ciocolata de menaj
  • 70 de grame de unt
  • 1 lingura de apa
  • 2 linguri de ulei
Glazura 2
  • 200 de grame de ciocolata vrac
  • 100 grame de unt
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de apa
  • 1 lingura zahar praf
Crema
  • 700 mililitri de smantana pentru frisca
  • 1 pachetel de gelatina instant sau 2 pachetele de intaritor de frisca
  • 2 linguri lapte praf
  • 2 linguri nuca cocos
  • 2 linguri de miere
  •  esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kinder pingui:

Blat.


Separam albusurile de galbenusuri.


Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o pasta fina, fara cristale de zahar.


Adaugam pe rand, amestecand dupa fiecare: faina cernuta impreuna cu praful de copt, laptele, grisul, cacaua, uleiul si la final mierea.


Amestecam usor in compozitie si albusurile batute spuma cu sarea si impartim compozitia in doua.


Coacem doua foi, in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie pentru copt, pentru aproximativ 15 minute.


Desprindem de foaie abia dupa ce s-au racit.


Crema:


Intr-un vas mare mixam frisca impreuna cu intaritorul, laptele praf, mierea si nuca de cocos pana obtinem o crema densa si teapana.


Glazura.


Atat glazura 1 cat si 2 se obtin prin topirea ingredientelor (separat) la bain marine.


Se lasa la racit si se asambleaza dupa cum urmeaza:


- intr-o tava mare punem prima foaie apoi jumatate din cantitatea de crema intinsa cat putem de drept, glazura 1(racita bine) , intinsa uniform, restul de crema, al doilea blat si a doua glazura.




Sursa de inspiratie

 

TIPS-URI

1

dupa ce punem prima jumatate din cantitatea de crema putem lasa 10 minute la frigider inainte de a pune glazura

2

mie mi s-a stricat mixerul exact inainte de a mixa frisca asa ca nu am reusit s-o fac la fel de tare ca prima oara .daca nu m-ar fi suparat asa de tare :d mi-ar fi trecut prin minte sa pun un pliculet de gelatina dar "da-i romanului mintea de pe urma":d.

3

am folosit la glazura in loc de unt, margarina Rama si nu a fost nevoie s-o tai cu cutitul fierbinte, se taie perfect si e foarte mult apropiata de acea glazura a prajiturii din comert

4

e un deliciu! e printre preferate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder pingui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

gaby_duceag 1

02.01.2011, 20:56

da, dupa firele de iarba

kamy 1

05.01.2011, 13:21

super arata 5f

elena1988 1

12.01.2011, 13:38

este cam migaloasa dar merita facuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura egipteana cu nuca si caramel