Chec cu mere

de Michelle in Prajituri, 11 Noi 2009 | 6358 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 4 mere
  • 5 lg zahar
  • 2 lg cacao
  • 8 lg faina
  • o lingurita praf de copt.
  • Glazura
  • 100gr ciocolata
  • 1 lg ulei
  • 1 lg apa
  • scortisoara
  • 1 lg cacao
  • Sirop
  • 1 lg zahar
  • scortisoara
  • apa 200 ml
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere:

Separam oualele, curatam merele de coaja le dam pe razatoarea mare. Amestecam zaharul, galbenusurile si merele razuite.Batem spuma albusurile si apoi incorporam amestecurile.Separam compozitia in doua. Intr-una punem 5 lg faina iar in celalalta punem 3 lg faina si 2 cacao. Si la fiecare cate o jumatate de lingurita de praf de copt.


Tapetam o tava rotunda si incepem sa punem compozitia. Eu am pus o lg compozitie alba, o lg compozitie neagra si tot asa pana am terminat compozitia si am bagat la cuptor cca 30 min la 180º C. FACEM TESTUL CU SCOBITOAREA!


Facem o cana de sirop din zahar, scortisoara si apa (la rece).


Cand checul e copt si racit turnam siropul peste el, apoi facem o glazura din ciocolata, lg de apa, lg de ulei,1 lg cacao, un pic de scortisoara.Turnam peste Chec si servim.


am presarat si un pic de nuca de cocos...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (4)

Oana 1

11.11.2009, 22:49

Michele, te rog mult sa editezi si sa scrii clar la ingrediente din ce se face siropul si din ce se face glazura. Ai scris ingredientele pt. chec si o parte din cele pt. glazura...cred...deci nu inteleg! Eu il trec la favorite, ca suna tare bine si vreau sa-l incerc, dar te rog mult sa editezi tu...plus cata ciocolata trebuie la glazura...Mersi mult!

Michelle 1

12.11.2009, 08:03

am editat
sper ca intelegi

Oana 1

12.11.2009, 19:17

Multumesc! E deja la favorite si are 5 furculite Abia astept sa-l incerc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv cartofi in crusta de malai
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat