Chec cu mere

de Michelle in Prajituri, 11 Noi 2009 | 6880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 4 mere
  • 5 lg zahar
  • 2 lg cacao
  • 8 lg faina
  • o lingurita praf de copt.
  • Glazura
  • 100gr ciocolata
  • 1 lg ulei
  • 1 lg apa
  • scortisoara
  • 1 lg cacao
  • Sirop
  • 1 lg zahar
  • scortisoara
  • apa 200 ml
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere:

Separam oualele, curatam merele de coaja le dam pe razatoarea mare. Amestecam zaharul, galbenusurile si merele razuite.Batem spuma albusurile si apoi incorporam amestecurile.Separam compozitia in doua. Intr-una punem 5 lg faina iar in celalalta punem 3 lg faina si 2 cacao. Si la fiecare cate o jumatate de lingurita de praf de copt.


Tapetam o tava rotunda si incepem sa punem compozitia. Eu am pus o lg compozitie alba, o lg compozitie neagra si tot asa pana am terminat compozitia si am bagat la cuptor cca 30 min la 180º C. FACEM TESTUL CU SCOBITOAREA!


Facem o cana de sirop din zahar, scortisoara si apa (la rece).


Cand checul e copt si racit turnam siropul peste el, apoi facem o glazura din ciocolata, lg de apa, lg de ulei,1 lg cacao, un pic de scortisoara.Turnam peste Chec si servim.


am presarat si un pic de nuca de cocos...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Oana 1

11.11.2009, 22:49

Michele, te rog mult sa editezi si sa scrii clar la ingrediente din ce se face siropul si din ce se face glazura. Ai scris ingredientele pt. chec si o parte din cele pt. glazura...cred...deci nu inteleg! Eu il trec la favorite, ca suna tare bine si vreau sa-l incerc, dar te rog mult sa editezi tu...plus cata ciocolata trebuie la glazura...Mersi mult!

Michelle 1

12.11.2009, 08:03

am editat
sper ca intelegi

Oana 1

12.11.2009, 19:17

Multumesc! E deja la favorite si are 5 furculite Abia astept sa-l incerc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si gem de gutui