Chec cu morcov (de post)

de Anamaria7 in Prajituri, 18 Mar 2011 | 3417 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru Susu :) pentru ca stiu ca e impatimita checurilor! Un chec cu o aroma minunata ce inmiresmeaza toata casa!

 

INGREDIENTE

  • 2c faina
  • 1+1/2 lgt praf de copt
  • 1/4 lgt sare
  • 1 lg scortisoara macinata
  • 3/4c zahar
  • 1 banana mare
  • 1/4c ulei
  • 1+1/2c morcov ras
  • 1/3c nuca de cocos
  • 1/2c lapte de soia/suc de fructe
  • 1 mana stafide
  • zahar pudra pentru presarat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu morcov (de post):

Pregatim o tava de 20cm x 20cm sau una rotunda de chec. Incalzim cuptorul la 180C.


Cernem impreuna faina, sarea, praful de copt si scortisoara. In alt vas, pasam banana, apoi o mixam bine cu zaharul si adaugam uleiul si laptele de soia.


Amestecul de faina se inglobeaza in cel cu banana fara sa amestecam prea mult. La sfarsit, morcovul, cocosul si stafidele se adauga amestecand cu o lingura, de sus in jos.


Compozitia se pune in tava si se tine la cuptor cca 35-40min, pana cand checul trece testul scobitorii.


Se serveste presarat cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Se poate servi si cu putina frisca vegetala langa.

2

1 banana inlocuieste 1 ou in retetele de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu morcov (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (13)

Teo 1

23.03.2011, 21:29

incerc sa-mi inchipui cat e de bun, ca doar morcovul e ''regele''legumelor!

Dya Daniela Andrei 1

23.03.2011, 21:51

adry88 1

03.06.2011, 10:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec