Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua

de Constelatialeu in Prajituri, 10 Apr 2015 | 4842 vizualizari

 

Reteta asta ma cam bantuie de ceva vreme iar acum m-am gandit sa o fac pe post pe pasca,Reteta e de la nemtoasa de Corinuta......

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 375 g faina
  • 100 ml lapte
  • 2 g drojdie proaspata
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • un praf de sare
  • Crema oua
  • 5 oua
  • 300 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie premiun Dr.Oetker
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • Crema branza
  • 500 g branza dulce 32 % grasime
  • 250 ml smantana grasa 40 % grasime
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 3 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua:

Aluat: Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare si oul. Separat frecam drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Laptele il punem la incalzit adaugam untul si zaharul, lasam pana se topeasca, dar nu sa fiarba. Adaugam peste drojdie (in caz ca e prea fierbinte laptele mai lasam sa se racoreasca), amestecam si apoi punem peste faina si ou si incepem sa framantam. Dupa ce am framantat acoperim castronul cu un stergar si lasam la crescut cca 50 min.

Crema de oua: Plicul de budinca il punem intr-o craticioara, adaugam zaharul si laptele si punem la fiert pana se ingroasa bine. Lasam sa se raceasca dar nu de tot, apoi adaugam untul moale si galbenusurile. Albusurile cu un praf de sare le batem bine si apoi le incorporam in budinca amestecand de jos in sus cu miscari lente.

Crema de branza: Branza dulce cu smantana se amesteca bine, se adauga zaharul si zaharul pudra se omogenizeaza. Apoi se adauga galbenusurile si stafidele.

Asamblare: Eu am folosit 3 forme de dimensiuni diferite. Am uns formele cu unt, apoi am intins aluatul, peste aluat am adaugam crema de branza si deasupra am pus crema de oua. Am dat formele la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 50 minute, cand a inceput sa se rumeneasca si sa nu se mai miste crema de oua (miscam forma ca sa verificam) scoatem formele din cuptor si lasam sa se raceasca.

Cand este rece se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

daca vrei sa va iasa mai putin injumatatiti cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Eierschecke-Prajitura Corinutei