Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua

de Constelatialeu in Prajituri, 10 Apr 2015 | 1730 vizualizari

 

Reteta asta ma cam bantuie de ceva vreme iar acum m-am gandit sa o fac pe post pe pasca,Reteta e de la nemtoasa de Corinuta......

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 375 g faina
  • 100 ml lapte
  • 2 g drojdie proaspata
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • un praf de sare
  • Crema oua
  • 5 oua
  • 300 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie premiun Dr.Oetker
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • Crema branza
  • 500 g branza dulce 32 % grasime
  • 250 ml smantana grasa 40 % grasime
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 3 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua:

Aluat: Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare si oul. Separat frecam drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Laptele il punem la incalzit adaugam untul si zaharul, lasam pana se topeasca, dar nu sa fiarba. Adaugam peste drojdie (in caz ca e prea fierbinte laptele mai lasam sa se racoreasca), amestecam si apoi punem peste faina si ou si incepem sa framantam. Dupa ce am framantat acoperim castronul cu un stergar si lasam la crescut cca 50 min.


Crema de oua: Plicul de budinca il punem intr-o craticioara, adaugam zaharul si laptele si punem la fiert pana se ingroasa bine. Lasam sa se raceasca dar nu de tot, apoi adaugam untul moale si galbenusurile. Albusurile cu un praf de sare le batem bine si apoi le incorporam in budinca amestecand de jos in sus cu miscari lente.


Crema de branza: Branza dulce cu smantana se amesteca bine, se adauga zaharul si zaharul pudra se omogenizeaza. Apoi se adauga galbenusurile si stafidele.


Asamblare: Eu am folosit 3 forme de dimensiuni diferite. Am uns formele cu unt, apoi am intins aluatul, peste aluat am adaugam crema de branza si deasupra am pus crema de oua. Am dat formele la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 50 minute, cand a inceput sa se rumeneasca si sa nu se mai miste crema de oua (miscam forma ca sa verificam) scoatem formele din cuptor si lasam sa se raceasca.


Cand este rece se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

daca vrei sa va iasa mai putin injumatatiti cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Cris2711 1

20.10.2015, 12:15

Cris2711 1

20.10.2015, 12:16

RuxyRux 1

20.10.2015, 12:19

Arata minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza si visine