Eierschecke-Prajitura Corinutei

de Cris2711 in Prajituri, 11 Apr 2015 | 3241 vizualizari

 

Ieri seara venind io acasa de la servici ,m-a intampinat Cleme cu reteta de Eierschecke a Corinutei,desi era 19:30 ora Germaniei ,m-am pus si eu pe copt,desi ia putin timp dar si rabdare.In reteta nu am pus stafide pentru ca sotului meu ii plac doar asa,dar nu in prajituri si deserturi.Ca alternativa am pus migdale sfaramate.Ar merge si fulgi de ciocolata.Este atat de buna si a iesit inalta rau.O recomand cu mare placere si ii multumesc Corinutei de inca o reteta care m-a dat pe spate.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 375 gr. faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 25 gr. drojdie proaspata sau plic de 7 gr.drojdie uscata
  • 50 gr.unt
  • 50 gr. zahar
  • 1 ou
  • o priza de sare
  • Ingrediente pentru crema de branza:
  • 500 gr. branza de vaci(quark)
  • 250 gr. branza Philadelphia
  • 120 gr. zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 3 oua
  • migdale sfaramate(asa vreo 3-4 linguri)
  • Ingrediente pentru crema de oua:
  • 350 ml lapte
  • 5 oua
  • 1 plic budinca vanilie
  • 150 gr . unt
  • 120 gr.zahar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eierschecke-Prajitura Corinutei:

1.Pregatirea aluatului:


Intr-un castron se pun faina si sarea.Apoi se adauga drojdia .Peste ea se pune o lingurita de zahar.Intre timp incalzim laptele,in el se topesc untul si zaharul.Se toarna peste faina cu drojdie.Se framanta bine cel putin 5-10 minute,arata exceptional,elastic.


Apoi se pune un prosop uscat si curat peste aluat si se lasa intr-un loc calduros si ferit de curenti de aer la crescut.


2.Pregatirea cremei de oua:


Intr-o oala mai mica si cu pereti mai grosi se prepara budinca.


A nu se lasa nesupravegheata.


Se fierbe laptele.


Intr-un castronel se pune praful de budinca care se dizolva cu putin lapte rece,pana capata consistenta unei paste,apoi se toarna peste laptele fierbinte ,se fierbe la foc mic,amestecand cu telul fara pauza,asa nu se prinde de oala.


Cand este budinca gata, se lasa putin la racit ,apoi se adauga untul moale si se mixeaza pana este omogen,se adauga si cele 5 galbenusuri si se mixeaza in continuare.


Intr-un castron mai inalt si foarte curat se bat albusurile cu un praf de sare si 1 lingura de zahar pana face turturi.


Albusurile batute spuma se incorporeaza putin cate putin cu crema de budinca si galbenusuri,aici mi-am luat ajutor pe Klaus ,ca ai nevoie in moment de 4 maini.


Cand este gata crema arata tare pufoasa ,cum zice Corinuta.


3.Prepararea cremei de branza:


Se mixeaza branza de vaci(quarkul) cu branza Philadelphia,se adauga si zaharul,zaharul vanilat ,ouale si migdalele sfaramate.


Forma clasica rotunda de copt se unge cu unt .


4.Cuptorul se preincalzeste la 180°C.


Intre timp au trecut cele 45 de minute in care aluatul a crescut,chiar foarte fain si bine.


Se intinde pe toata suprafata tavii ,cu degetele se intinde si pe peretii formei,vezi poze.


Peste aluat se toarna crema de branza care se intinde peste toata suprafata tavii.


Peste crema de branza se intinde crema de oua.


Se da la cuptorul incins la 180° C ,eu am lasat 50 de minute,dupa 35-40 de minute am deschis foarte scurt usa cuptorului si am acoperit prajitura cu o folie de aluminiu si am lasat asa pana la sfarsit.Cam 50 de minute am lasat la cuptor,acum fiecare cuptor este altfel,trebuie sa vedeti voi cand este copt,vezi poze.


Se lasa la racit,am avut rabdare sa o las de pe o zi pe alta,dar s-a meritat.


Se presara zahar pudra deasupra.


Arata fantastic!Mersi Corinuta pentru INCA o Reteta reusita si extraordinar de buna.


Sarbatori Fericite tuturor bucatarasilor!


 

TIPS-URI

1

Tipsuri ar fi multe:

2

Stafidele pot fi inlocuite cu nuci sfaramate,migdale sfaramate,fulgi de ciocolata etc.

3

A se lasa la racit neaparat de pe o zi pe alta.

4

Daca ouale sunt mari ajung si 4 oua la crema de oua pentru forma clasica de copt rotunda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eierschecke-Prajitura Corinutei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Cris2711 1

16.04.2015, 16:32

Rocsuc

RuxyRux 1

27.04.2015, 00:23

Ce prajiiii superba!!!

Cris2711 1

27.04.2015, 14:05

Rux asa este

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza