Desert prajitura cu mac si nuca de cocos

de mamidesara in Prajituri, 30 Dec 2010 | 115848 vizualizari

 

Posibil sa o stiti deja sub alte denumiri, e prajitura mea preferata!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g mac
  • 50 g nuca de cocos
  • 4-5 linguri de faina
  • praf de copt
  • Crema:
  • 200 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • zahar vanilat
  • 100 g unt sau margarina
  • Pentru ornat:
  • biscuiti simpli
  • ciocolata de menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mac si nuca de cocos:

Intr-o tava tapetata cu ulei si faina se coace un blat facut dupa cum urmeaza: cele 8 albusuri se bat spuma cu 150 g zahar, pana se obtine o bezea, se adauga macul si nuca de cocos, faina si praful de copt, amestecand usor, sa iasa un aluat aerat.


Crema: galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spuma. Praful de budinca se desface in laptele rece, apoi se amesteca cu spuma de galbenusuri si se fierbe totul in bain marie, pana se ingroasa. Trebuie putina rabdare aici, caci dureaza pana e gata si e nevoie sa amestecati continuu. Cand s-a racit, se pune untul sau margarina si se amesteca pana la omogenizare.


Crema astfel obtinuta se pune peste blatul racit. Deasupra urmeaza un strat de biscuiti simpli, iar la final se topeste ciocolata de menaj si se orneaza dupa plac prajitura.


Pofta mare!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mac si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

DIANA B 1

19.03.2013, 13:43

E o ...Tosca , care-mi place MAXIM

Aurelia 07_07 1

24.03.2013, 14:08

La favorite

GJ203702390 1

11.08.2013, 07:47

e prajitura TOSCA e o bunatateeeeeeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura After Eight