Rulada cu crema de vanilie si banane

de Giana in Prajituri, 30 Oct 2013 | 6065 vizualizari

 

O rulada simpla, rapida si fara pretentii.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • Pentru umplutura:
  • 2-3 banane
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 3-4 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de vanilie si banane:

Separam galbenusurile de albus. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam energic pana obtinem o compozitie asemanatoare cu bezeaua. Adaugam galbenusurile, mixam bine, dupa care incorporam faina si omogenizam. Putem adauga si praf de copt, dar foarte putin. Insa eu am considerat ca la aceasta rulada nu este necesar praful de copt, pt ca oricum blatul va iesi pufos.

Intindem compozitia in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si o nivelam cu o spatula. Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade C si o lasam la copt aproximativ 20 de minute.

Intre timp pregatim budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj. Budinca se lasa la racit dupa care o vom amesteca cu frisca.

Frisca lichida o batem pana se intareste si o amestecam cu budinca racita. Din crema rezultata vom pastra cateva linguri pentru decor.

Cand foaia de rulada s-a copt, o scoatem din cuptor, o rulam in hartia de copt si o acoperim cu un prosop lasand-o cateva minute sa se inmoaie.

Dupa ce s-a racit foaia de rulada, o desfacem, o ungem cu crema, asezam bananele una langa alta la un capat al foii si o rulam. Deasupra o ungem cu crema oprita si o ornam dupa plac. Eu am ornat rulada cu nuca de cocos, ciocolara alba razuita si fistic.

 

TIPS-URI

1

In cazul in care vi se pare ca este crema prea moale, ungeti blatul cu crema si lasati-l in frigider pana se mai intareste apoi rulati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de vanilie si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Giana 1

31.10.2013, 08:37

Lia, rulada asta am facut-o de multe ori si nu mi-a crapat niciodata. O singura data am uitat sa o rulez inainte si s-a uscat putin, atunci mi-a crapat un pic pe margini, dar dupa ce am rulat-o nu s-a mai vazut. Daca incerci sigur iti va reusi.

MIUTA 1

31.10.2013, 15:44

Giana 1

31.10.2013, 16:51

Multumesc Miuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!