PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI BEZEA

de ionix in Prajituri, 15 Oct 2009 | 32609 vizualizari

 

SURSA:
reteta o am de pe acest site de la SANDYTZA... asa cum i-am promis o sa postez poze :D
am modificat foarte putin cantitatile si adaugat amidon la crema pentru ca am avut o tava mai mare.... dar, asa cum am mai spus, reteta o am de la sandytza...
atasez si link-ul direct catre prajiturica postata de ea... este mult mai detaliat afisata si arata mult mai frumos :D asa ca v-as sfatui sa va duceti direct la sursa pe care o s-o indic http://www.bucataras.ro/retete/2078/prajitura_cu_crema_de_vanilie_si_bezea.html

 

INGREDIENTE

 Pentru blat  :
  •                                        
  • 14 linguri de zahar     
  • 8 oua   
  •   4 linguri cacao        
  • circa 100 g faina    
  • 1 praf de copt 
  • esenta de rom ·                                
 Crema 
  •   250 ml lapte o                                                        
  • 6 plicuri zahar vanilat o                                                        
  • 6 galbenusuri o                                                        
  • 3 linguri faina 
  • 1 lingura amidon o                                                        
  • 400 g unt o                                                        
  • 250 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI BEZEA:

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.
Se adauga galbenusurile, cacaoa, esenta de rom si praful de copt si se bate bine.



Se adauga faina ,se amesteca bine , apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor 180 grade 25 min aprox. Se probeaza cu scobitoarea, sa nu fie lipicioasa.



Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat, faina, amidonul apoi se toarna treptat laptele.


Se pune totul pe foc si se amesteca continu pana cand incepe sa se ingroase, apoi se lasa la racit.



Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul pudra pana nu se mai simte zaharul. Cand crema s-a racit de tot se adauga treptat peste unt si se freaca bine .


Se toarna crema de unt peste blatul racit si se niveleaza uniform



Albusurile ramase de la crema se bat spuma pe abur impreuna cu 200g zahar si 2 plicur de zahar vanilat . Se fierbe apa intr-o oala apoi se pune bolul in care se bat albusurile si se bate asa deasupra aburilor (bain-marin) timp de cinci minute aprox. Pana cand devine bezea.


Se toarna bezeaua peste crema de pe prajitura .


Peste bezea eu am pus capucino si ciocolata cu lapte rasa.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI BEZEA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Bucataras 1

16.10.2009, 22:49

Bya Ralu 1

18.08.2013, 14:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Felii Pariziene