Prajitura cu visine, nuca si mascarpone

de Rocsi in Prajituri, 9 Iul 2015 | 2398 vizualizari

 

Astazi va aduc o prajiturica aerata, cu putina ciocolata, bucati de nuca si visine de tara, acrisoare si aromate. Multumesc Meri, am luat reteta blatului de la prajitura ta cu bombite :*

 

INGREDIENTE

  • Pentru prajitura:
    • 6 oua
    • 10 linguri zahar
    • 80 g unt
    • 80 ml lapte
    • 80 g ciocolata amaruie
    • 13 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1/2 lingurita bicarbonat
    • 2-3 linguri zeama de lamaie
    • 250 g visine
    • 2 lingurite esenta de rom
    • 1 canita miez de nuca
    Crema:
    • 250 gr mascarpone
    • 4 linguri smantana de tara, rece
    • 2 linguri zahar pudra
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 plic ness
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine, nuca si mascarpone:

Prajitura: Spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Intr-un vas punem laptele, untul si ciocolata amaruie. Le trasferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana untul si ciocolata sunt bine topite, dar nu le fierbem. Dam deoparte si lasam sa se raceasca putin. Batem galbenusurile spuma impreuna cu zaharul, adaugam amestecul cu ciocolata. Stingem bicarbonatul cu zeama de lamaie, il adaugam in compozitia de mai sus, punem esenta, praful de copt.


Cernem faina, o incorporam cu mixerul la viteza mica. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devine o spuma. Acestea le incorporam in compozitia obtinuta mai sus, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.


Ungem o tava de 22/26 cm cu unt, o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia, o nivelam. Eu va recomand sa folositi o tava putin mai mare decat cea pe care am folosit-o eu, pentru ca prajitura iese foarte inalta. Deasupra punem visinele si bucati de miez de nuca. Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata o scoatem din cuptor lasand sa se raceasca.


Crema: Intr-un bol punem mascarponele, smantana, zaharul pudra si le mixam pana obtinem o crema spumoasa. La final o aromatizam cu vanilia. Portionam prajitura dupa ce s-a racit, ungem fiecare bucata cu crema. O dam la rece pentru 1-2 ore. O scoatem, presaram ness si servim. Sa aveti pofta! Sursa de inspirarie prajitura

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, nuca si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Rocsi 1

19.07.2015, 12:32

Diana

Rocsi 1

19.07.2015, 12:32

Multumesc Dantes

Rocsi 1

19.07.2015, 12:32

Multumesc Bya

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si bezea