Chec cu morcovi si portocale

de JustLoveCookin in Dulciuri, 14 Noi 2010 | 9812 vizualizari

 

Impropriu spus portocale,avand in vedere faptul ca nu contine decat coaja de la o portocala.Insa cand incepe sa se coaca emana un parfum de portocale ametitor.Nu va intelege nimeni ca acest chec contine morcovi si e de departe cel mai bun chec pe care l-am mancat in ultimele luni.Este atat de pufos si aromat de portocale si este solutia ideala sa va pacaliti copiii sa manance morcovi,fiindca ramana vorba intre noi, are 400 g de morcov ras in el,si totusi nu aduce-a morcov deloc.Sa trecem la inselat:

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 300 g faina
  • 300 g zahar
  • 400 g mocov ras
  • 1 pahar ulei (200 ml)
  • un praf sare
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • zahar vanilat sau esenta vanilie
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu morcovi si portocale:

Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o spuma.Adaugam uleiul,iar cand e bine incorporat, faina cernuta amestecata cu praful de copt si un praf de sare.Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie,il punem peste faina si mixam pana incorporam bine toata faina si coaja de portocala, apoi daca dorim putem adauga si putina vanilie.
Vom avea o compozitie destul de densa,insa acum adaugam morcovii rasi prin razatoarea cea mai fina sau dati prin robot (recomandat) si va capata consistenta corecta.Tapetam cu unt si faina o forma de chec sau o tava si turnam compozitia.Eu am facut 2 checuri,unul mai mare si unul mai mic,care a fugit de la poze.Isi dubleaza volumul,asa ca stati atenti sa nu turnati compozitia intr-o forma prea mica.Mai bine puneti 2 mai mici decat sa dea pe-afara.Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 45 minute.Faceti testul scobitorii,daca iese curata e gata.E un chec absolut delicios,care de obicei place mult chiar si  copiilor daca nu le spuneti cu ce e facut…E oricum imposibil de imaginat,fiindca este prea bun…

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu morcovi si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

lia maria 1

15.11.2010, 11:29

nu pot spune decat, ca m-ai convins si voi incerca reteta

vanilla 1

15.11.2010, 12:12

am adaugat-o la fav ca vreau si eu sa o incerc!!!

JustLoveCookin 1

16.11.2010, 20:14

trebuie incercata neaparat...e un deliciu,singura problema e ca e atat de fluffy si buna incat nu reusesti sa te opresti...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

pe 19.07 la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 19.07 la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 19.07 la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat-reteta de post