Chec cu piept de pui

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2011 | 4856 vizualizari

 

Aveam o jumătate dintr-un piept de pui cam mare (celalta jumătate e pregătită pentru Miruna) şi tot mă gândeam ce sa fac, ce sa fac...prea puţin pentru şniţel, prea puţin pentru prăjit, friptură...pentru tartă era suficient, dar..abia făcusem una weekendul trecut...deci...deci...mi-a venit ideea unui piept de pui în ceva aluat...

 

INGREDIENTE

  •  o jumătate piept de pui (dintr-un piept de pui mare) sau unul potrivit la vreo 600 gr 
  • 4 linguri cu vârf de făină 
  • 100 gr unt 
  • 5 ouă
  • o ceapă potrivită
  • un morcov
  •  sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu piept de pui:

Pieptul de pui, fiert, l-am tăiat bucăţele mititele, mergea şi mai mic, dar...graba...

Ceapa se toacă şi se căleşte în puţin ulei de măsline, apoi se adaugă pieptul de pui şi se amestecă pentru a se pătrunde puţin pe toate părţile , iar ceapa să devină aurie. Morcovul, dat pe răzătoarea cu ochiuri mici se aruncă peste amestecul de carne şi ceapă şi se lasă la foc mic vreo 8-10 minute.

Între timp, ouăle se separă. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Gălbenuşurile se freacă cu untul până se încorporează bine şi devine ca o cremă. Apoi se adaugă făina, treptat, amestecând bine pentru omogenizare. Se încorporează spuma de albuşuri. La urmă se adaugă şi amestecul din carne şi se toarnă totul într-o tavă de chec, unsă bine de tot cu margarină/unt.

Se lasă la foc potrivit 45-50 minute. Se consumă rece.

Un aperitiv foarte bun !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut