Chec cu portocala si ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 13 Ian 2017 | 2828 vizualizari

 

Minunat de delicios!
Ca la Ruxy acasa...pardon...ca la bucatarasi acasa! :)))))))

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 130 gr. zahar
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja razuita de la o portocala
  • 4 linguri zeama de portocala
  • 1 lingura smantana
  • 50 gr. unt
  • 150 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt

Glazura de ciocolata:

  • 100 gr. ciocolata neagra 70 %
  • 6 linguri de lapte
  • 30 gr. unt
  • vanilie
  • indulcitor dupa gust la alegere( eu am pus sirop de zahar de cocos si sirop de artar in combinatie)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu portocala si ciocolata:

Untul se topeste la foc mic intr-un vas, se trage vasul deoparte.

Galbenusurile se amesteca cu  smantana, cu zeama si coaja de portocala, se adauga usor si untul si se omogenizeaza.

Faina se cerne.

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, cu zaharul si vanilia ca pentru bezea, apoi se toarna in cateva transe  compozitia de galbenusuri si se amesteca bine.

Se pune si faina impreuna cu praful de copt si se mixeaza.

Tava de chec se unge clasic cu unt si faina (sau foaie de copt daca doriti) si se toarna aluatul.

Checul se coace la 180 de grade pana ce trece testul scobitorii.

Intre timp se topeste untul, in el se topeste ciocolata, se adauga vanilia si laptele, se amesteca, apoi se potriveste gustul dulce.

Cand scoatem checul, turnam deasupra glazura de ciocolata.

Checul se taie numai cand este complet racit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu portocala si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Choux a la Creme