Chec cu portocala si ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 13 Ian 2017 | 891 vizualizari

 

Minunat de delicios!
Ca la Ruxy acasa...pardon...ca la bucatarasi acasa! :)))))))

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 130 gr. zahar
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja razuita de la o portocala
  • 4 linguri zeama de portocala
  • 1 lingura smantana
  • 50 gr. unt
  • 150 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt

Glazura de ciocolata:

  • 100 gr. ciocolata neagra 70 %
  • 6 linguri de lapte
  • 30 gr. unt
  • vanilie
  • indulcitor dupa gust la alegere( eu am pus sirop de zahar de cocos si sirop de artar in combinatie)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu portocala si ciocolata:

Untul se topeste la foc mic intr-un vas, se trage vasul deoparte.


Galbenusurile se amesteca cu smantana, cu zeama si coaja de portocala, se adauga usor si untul si se omogenizeaza.


Faina se cerne.


Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, cu zaharul si vanilia ca pentru bezea, apoi se toarna in cateva transe compozitia de galbenusuri si se amesteca bine.


Se pune si faina impreuna cu praful de copt si se mixeaza.


Tava de chec se unge clasic cu unt si faina (sau foaie de copt daca doriti) si se toarna aluatul.


Checul se coace la 180 de grade pana ce trece testul scobitorii.


Intre timp se topeste untul, in el se topeste ciocolata, se adauga vanilia si laptele, se amesteca, apoi se potriveste gustul dulce.


Cand scoatem checul, turnam deasupra glazura de ciocolata.


Checul se taie numai cand este complet racit.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu portocala si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

RuxyRux 1

15.01.2017, 18:02

Multumesc iubita Diuta! Hai la mine scumpo!

GeorgiG 1

16.01.2017, 20:58

Delicios! Imi place si ciocolata si portocala !

RuxyRux 1

17.01.2017, 08:24

Multumesc Georgi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Brownies Cappucino