Chec cu vişine şi căpşuni

de diaconta in Dulciuri, 26 Mai 2012 | 4442 vizualizari

 

Este o reteta de chec pe care am facut-o de foarte multe ori.De data aceasta am pus compozitia în forma de guguluf.Cum mai aveam un borcan cu vişine pentru prajituri,iar la piata au aparut capşuni de-ai nostri,m-am gândit ca e o ocazie tocmai buna sa repet reteta.Capşunii s-au cam „pierdut” în compozitie,dar i-au dat o aroma deosebita.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • O cana (200 ml) zahar
  • ¾ cana iaurt 10 % grasime( aprox.200 gr)
  • ¼ cana ulei
  • 2 cani cu faina
  • 10 gr praf de copt
  • Esenta de vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Sare
  • Vişine din compot(un borcan de 420 ml)
  • Capşuni (aprox.250 gr)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu vişine şi căpşuni:

Vişinele se scurg de sirop.Capşunii se presara cu putin zahar si se taie daca sunt prea mari.

Mixam ouale cu zaharul si putina sare.Adaugam iaurtul,apoi uleiul si aromele.

Incorporam si faina,amestecand cu o paleta.

Punem jumatate din compozitie in forma tapetata si punem vişinele dupa ce le-am dat prin griş si capşunii dupa ce i-am scurs sin siropul lasat.

Punem restul compozitiei si iarasi fructe.

Punem tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.Timpul fiind in functie de cuptorul folosit.E util sa verificati cu o scobitoare cand este copt.

Eu am lasat ceva mai mult deoarece forma mea este foarte adanca,asa ca am lasat focul mic ca sa se coaca compozitia.

Se rastoarna pe un platou si se pudreaza cu zahar sau se pune o glazura.

Eu l-am preferat doar pudrat cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu vişine şi căpşuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

diaconta 1

30.05.2012, 16:05

Mihaela,pai nici nu-i de-adevarat,am pus si eu poza sa-mi iasa la numar

silvia1 1

18.04.2013, 16:32

yamyyy Tava de cozonac este buna? nu am rotunda.

diaconta 1

18.04.2013, 17:03

Silvia,este buna si tava de cozonac sau chec.De fapt este chec doar l-am pus in forma de guguluf

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu dovleac