Chec cu vişine şi căpşuni

de diaconta in Dulciuri, 26 Mai 2012 | 2166 vizualizari

 

Este o reteta de chec pe care am facut-o de foarte multe ori.De data aceasta am pus compozitia în forma de guguluf.Cum mai aveam un borcan cu vişine pentru prajituri,iar la piata au aparut capşuni de-ai nostri,m-am gândit ca e o ocazie tocmai buna sa repet reteta.Capşunii s-au cam „pierdut” în compozitie,dar i-au dat o aroma deosebita.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • O cana (200 ml) zahar
  • ¾ cana iaurt 10 % grasime( aprox.200 gr)
  • ¼ cana ulei
  • 2 cani cu faina
  • 10 gr praf de copt
  • Esenta de vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Sare
  • Vişine din compot(un borcan de 420 ml)
  • Capşuni (aprox.250 gr)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu vişine şi căpşuni:

Vişinele se scurg de sirop.Capşunii se presara cu putin zahar si se taie daca sunt prea mari.


Mixam ouale cu zaharul si putina sare.Adaugam iaurtul,apoi uleiul si aromele.


Incorporam si faina,amestecand cu o paleta.


Punem jumatate din compozitie in forma tapetata si punem vişinele dupa ce le-am dat prin griş si capşunii dupa ce i-am scurs sin siropul lasat.


Punem restul compozitiei si iarasi fructe.


Punem tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.Timpul fiind in functie de cuptorul folosit.E util sa verificati cu o scobitoare cand este copt.


Eu am lasat ceva mai mult deoarece forma mea este foarte adanca,asa ca am lasat focul mic ca sa se coaca compozitia.


Se rastoarna pe un platou si se pudreaza cu zahar sau se pune o glazura.


Eu l-am preferat doar pudrat cu zahar.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu vişine şi căpşuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

diaconta 1

30.05.2012, 16:05

Mihaela,pai nici nu-i de-adevarat,am pus si eu poza sa-mi iasa la numar

silvia1 1

18.04.2013, 16:32

yamyyy Tava de cozonac este buna? nu am rotunda.

diaconta 1

18.04.2013, 17:03

Silvia,este buna si tava de cozonac sau chec.De fapt este chec doar l-am pus in forma de guguluf

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Madagascar