Chec din albusuri cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 7 Iun 2011 | 3884 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g albus
  • 200 g zahar
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 100 g lapte praf
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu ciocolata:

Ideea cu laptele praf in compozitie am preluat-o de la Gabi. O idee excelenta as zice! ;)


Untul moale la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul si esenta de rom. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si laptele praf. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza usor in compozitia cu unt, amestecand cu o spatula cu miscari de jos in sus. In timp ce amestecam punem si ciocolata taiata cubulete.



Turnam compozitia intr-o tava de guguluf ( sau o tava normala de chec) unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se face proba cu scobitoarea.



Se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se rastoarna pe un platou, unde se lasa sa se raceasca bine. Se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Miha 1

08.06.2011, 09:16

Da Rivka, ai dreptate. Mie mi se pare normal sa avem "un dulce" in casa. Pentru desert, pentru musafiri, pentru cafea sau pur si simplu pentru atunci cand ti-e pofta de ceva bun.
Cam asa fu si la noi, cu dulce 1 data pe saptamana...cu masura.... Dar, cum vremurile nu mai sunt ce-au fost... Atata timp cat imi place sa fac ( si sa mananc ) si am timpul necesar pentru asta, prefer sa le ofer copiilor un dulce facut in casa decat bomboane, biscuiti sau napolitane de la market.

gaby_gabytza 1

08.06.2011, 10:08

MIUTA 1

08.06.2011, 11:37

Imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Prajiturica Maria