Chec din albusuri cu ciocolata, alune de padure si stafide

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 12 Iun 2011 | 6599 vizualizari

 

cum toata lumea a facut acest chec, cum puteam eu sa nu incerc asa bunatate?!...azi si ieri, am uitat de dieta :D.........macar paine n-am mancat, ca in rest am bagat la dulciuri :((((

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 2  cani faina
  • 1 1/2 cana zahar pudra
  • 200 ml lapte rece
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • alune de padure
  • ciocolata
  • un praf de sare
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu ciocolata, alune de padure si stafide:

Am scos albusurile cu o ora inainte sa se decongeleze ( asta in cazul in care le aveti la congelator.)

Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul pudra si mixam pana devine o spuma densa lipicioasa.

Adaugam, apoi laptele, faina amestecata cu praful de copt, esenta si zeama de lamaie si omogenizam bine compozitia.

Tapetam 2 tavi cu hartie de copt si turnam compozitia in ambele, deasupra vom pune ciocolata, pe care o taiem cubulete mici, stafidele si alunele de padure curatate si taiate marunt ( eu am fost mai lacoma si am facut in 2 tavi din aceasta compozitie, insa au crescut suficient).

Dam tavile la cuptorul preincalzit aprox. 15- 20 min, facem testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu ciocolata, alune de padure si stafide" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos