Chec din albusuri cu ciocolata, alune de padure si stafide

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 12 Iun 2011 | 3437 vizualizari

 

cum toata lumea a facut acest chec, cum puteam eu sa nu incerc asa bunatate?!...azi si ieri, am uitat de dieta :D.........macar paine n-am mancat, ca in rest am bagat la dulciuri :((((

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 2  cani faina
  • 1 1/2 cana zahar pudra
  • 200 ml lapte rece
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • alune de padure
  • ciocolata
  • un praf de sare
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu ciocolata, alune de padure si stafide:

Am scos albusurile cu o ora inainte sa se decongeleze ( asta in cazul in care le aveti la congelator.)

Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul pudra si mixam pana devine o spuma densa lipicioasa.

Adaugam, apoi laptele, faina amestecata cu praful de copt, esenta si zeama de lamaie si omogenizam bine compozitia.

Tapetam 2 tavi cu hartie de copt si turnam compozitia in ambele, deasupra vom pune ciocolata, pe care o taiem cubulete mici, stafidele si alunele de padure curatate si taiate marunt ( eu am fost mai lacoma si am facut in 2 tavi din aceasta compozitie, insa au crescut suficient).

Dam tavile la cuptorul preincalzit aprox. 15- 20 min, facem testul cu scobitoarea.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec din albusuri cu ciocolata, alune de padure si stafide-0
Chec din albusuri cu ciocolata, alune de padure si stafide-1

COMENTARII (23)

ionela2682

ionela2682 1

13.06.2011, 15:04

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

13.06.2011, 19:01

multumesc fetele

MotanLaOale

MotanLaOale 1

14.06.2011, 08:57

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!