Chec din albusuri cu ciocolata, alune de padure si stafide

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 12 Iun 2011 | 3602 vizualizari

 

cum toata lumea a facut acest chec, cum puteam eu sa nu incerc asa bunatate?!...azi si ieri, am uitat de dieta :D.........macar paine n-am mancat, ca in rest am bagat la dulciuri :((((

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 2  cani faina
  • 1 1/2 cana zahar pudra
  • 200 ml lapte rece
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • alune de padure
  • ciocolata
  • un praf de sare
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu ciocolata, alune de padure si stafide:

Am scos albusurile cu o ora inainte sa se decongeleze ( asta in cazul in care le aveti la congelator.)


Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul pudra si mixam pana devine o spuma densa lipicioasa.


Adaugam, apoi laptele, faina amestecata cu praful de copt, esenta si zeama de lamaie si omogenizam bine compozitia.


Tapetam 2 tavi cu hartie de copt si turnam compozitia in ambele, deasupra vom pune ciocolata, pe care o taiem cubulete mici, stafidele si alunele de padure curatate si taiate marunt ( eu am fost mai lacoma si am facut in 2 tavi din aceasta compozitie, insa au crescut suficient).


Dam tavile la cuptorul preincalzit aprox. 15- 20 min, facem testul cu scobitoarea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu ciocolata, alune de padure si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

ionela2682 1

13.06.2011, 15:04

Dana Cristea - pusikmea 1

13.06.2011, 19:01

multumesc fetele

MotanLaOale 1

14.06.2011, 08:57

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema mascarpone