Chec din albusuri, cu nuca si fructe deshidratate

de Ina in Dulciuri, 12 Ian 2014 | 22264 vizualizari

 

Am invatat si eu , de la voi, sa pastrez albusurile la congelator. ( Pana mai ieri le aruncam :"> ) Azi am decongelat cateva si-am facut un chec delicios, cu fructe deshidratate si miez de nuca.

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 12 linguri cu zahar
  • 7 linguri cu ulei
  • 12 linguri cu faina (am folosit faina obisnuita, de moara , fara aditivi )
  • 10 g praf de copt
  • 2 linguri cu cacao
  • 5-6 mieji de nuca
  • 100 g fructe deshidratate, partial rehidratate
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri, cu nuca si fructe deshidratate:

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care am adaugat zaharul si-am continuat sa bat , pana ce am obtinut o compozitie ferma, care nu curge din vas. 

Am continuat prin a adauga uleiul, apoi praful de copt si 8 linguri de faina. Dupa ce am mixat totul bine, am oprit deoparte o cana de aluat, pe care l-am amestecat cu doua linguri de cacao. In  aluatul ramas am amestecat si restul de 4 linguri de faina , dupa care am turnat aromele ( vanilie si rom ).

Fructele deshidratate si partial rehidratate le-am tocat marunt. Au fost pere, caise, prune si curmale. 

Am uns tava cu ulei si am tapetat-o cu faina. Am turnat compozitia alba, apoi, cu o lingura,  pe cea  de cacao, avand grija sa acopar cam toata suprafata checului. Cu lingura am rasucit aluatul dintr-o parte in alta a tavii, astfel incat partea de cacao sa marmoreze frumos checul . Am presarat bucati de fructe si miez de nuca pe suprafata checului.  Nu trebuie sa amestecam sau sa impingem fructele in aluat, intrucat in timpul coacerii , acestea se vor afunda singure, prin propria greutate.

Coacem la foc mic, cca 40 minute ( in functie de cuptor si de cantitatea de aluat din tava )

 

TIPS-URI

1

O portie inseamna o tava dreptunghiulara, de cozonac .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri, cu nuca si fructe deshidratate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

mena29 1

12.01.2014, 22:00

Si eu fac din albusuri checuri si ies tare gustoase Vreau pentru dimi la

Dana Cristea - pusikmea 1

13.01.2014, 11:38

Super a iesit!!! Si eu fac chec din albusuri si parca sunt mai bune decat cele cu oua intregi

laura_n 1

13.01.2014, 20:19

vreau si din asta!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu fructe de padure