Chec din albusuri, cu nuca si fructe deshidratate

de Ina in Dulciuri, 12 Ian 2014 | 9068 vizualizari

 

Am invatat si eu , de la voi, sa pastrez albusurile la congelator. ( Pana mai ieri le aruncam :"> ) Azi am decongelat cateva si-am facut un chec delicios, cu fructe deshidratate si miez de nuca.

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 12 linguri cu zahar
  • 7 linguri cu ulei
  • 12 linguri cu faina (am folosit faina obisnuita, de moara , fara aditivi )
  • 10 g praf de copt
  • 2 linguri cu cacao
  • 5-6 mieji de nuca
  • 100 g fructe deshidratate, partial rehidratate
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri, cu nuca si fructe deshidratate:

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care am adaugat zaharul si-am continuat sa bat , pana ce am obtinut o compozitie ferma, care nu curge din vas.


Am continuat prin a adauga uleiul, apoi praful de copt si 8 linguri de faina. Dupa ce am mixat totul bine, am oprit deoparte o cana de aluat, pe care l-am amestecat cu doua linguri de cacao. In aluatul ramas am amestecat si restul de 4 linguri de faina , dupa care am turnat aromele ( vanilie si rom ).


Fructele deshidratate si partial rehidratate le-am tocat marunt. Au fost pere, caise, prune si curmale.


Am uns tava cu ulei si am tapetat-o cu faina. Am turnat compozitia alba, apoi, cu o lingura, pe cea de cacao, avand grija sa acopar cam toata suprafata checului. Cu lingura am rasucit aluatul dintr-o parte in alta a tavii, astfel incat partea de cacao sa marmoreze frumos checul . Am presarat bucati de fructe si miez de nuca pe suprafata checului. Nu trebuie sa amestecam sau sa impingem fructele in aluat, intrucat in timpul coacerii , acestea se vor afunda singure, prin propria greutate.


Coacem la foc mic, cca 40 minute ( in functie de cuptor si de cantitatea de aluat din tava )


 

TIPS-URI

1

O portie inseamna o tava dreptunghiulara, de cozonac .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri, cu nuca si fructe deshidratate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

mena29 1

12.01.2014, 22:00

Si eu fac din albusuri checuri si ies tare gustoase Vreau pentru dimi la

Dana Cristea - pusikmea 1

13.01.2014, 11:38

Super a iesit!!! Si eu fac chec din albusuri si parca sunt mai bune decat cele cu oua intregi

laura_n 1

13.01.2014, 20:19

vreau si din asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura greceasca cu mere (Milopita)