Chec din carne tocata cu morcov

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2015 | 5533 vizualizari

 

Un chec delicios, satios si in plus, se face super usor. Eu l-am pregatit stiind ca am musafiri la masa si pot sa spun ca a fost foarte apreciat si mancat aproape tot.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne tocata amestec (vita cu porc am folosit)
  • 3 cepe verzi
  • 3 morcovi mici si subtiri
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 1 legatura mica marar verde
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • 2 bucati gogosar in otet
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din carne tocata cu morcov:

Morcovii ii curatam, ii spalam si ii punem la fiert. Ii fierbem cam pe 3/4, ii scurgem de apa si ii lasam la racorit. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele. Mararul si patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt. Intr-un bol amestecam carnea tocata cu verdeturile, apoi adaugam 3 oua, sare si piper.

Morcovii ii taiem pe lungime, fasii subtiri. Tapetam cu hartie de copt o tava de chec, punem jumatate din compozitia cu carne, asezam fasiile de morcov, apoi restul de compozitie. Nivelam frumos, batem spuma oul ramas si il punem deasupra. Bucatile de gogosar le facem fasii si le asezam peste chec. Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 50-60 de minute, pana este rumenit dar si copt in interior. Pe la jumatatea timpului, scoateti checul din cuptor si daca vedeti ca a lasat putina zeama, o luati cu o lingurita. La mine a lasat putin. Cand este gata, il scoatem, il lasam putin la racorit si putem servi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din carne tocata cu morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Rocsi 1

15.02.2015, 20:35

Mirela

Rocsi 1

15.02.2015, 20:35

Stefania

Rocsi 1

15.02.2015, 20:35

Geoline

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu masline (reteta video)