Chec in trei culori

de Bucatardinpasiune in Dulciuri, 30 Aug 2013 | 12224 vizualizari

 

In sfarsit imi gasesc putin timp pentru a va povesti despre aceasta reteta delicioasa! Am pregatit-o cred ca prin luna iunie, iar folderul cu pozele astepta cumintel pe dektop. Probabil am amanat atat de mult postarea gandindu-ma ca pe caldurile care au fost, nimeni nu se incumeta sa aprinda cuptorul si sa coaca ceva.., orice.., oricat de delicios ar fi.. Dar cum toamna ne bate la usa, cred ca ar fi mai mult decat potrivit sa faceti un chec pe care sa-l serviti in diminetile racoroase alaturi de o cafea calda sau de o cana cu lapte.

 

INGREDIENTE

  • BLAT I:
  • 5 galbenusuri,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri apa,
  • ½ plic praf de copt (la aluatul cu galbenusuri am folosit praf de copt cu sofran pentru a-i pronunta culoarea),
  • coaja de la jumatate de lamaie
  •  BLAT II: 
  • 5 albusuri,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri apa,
  • ½ praf de copt,
  • 1 lingurita extract de vanilie.
  • 1. 1 lingura cacao, 2. 2 linguri nuca macinata.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec in trei culori:

Incepem cu prepararea primului blat. Astfel, mixam galbenusurile cu zaharul pana capata consitenta unei creme, apoi incorporam in aceasta faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Continuam mixarea si adaugam treptat uleiul, apa si coaja de lamaie rasa ( nu uitati sa spalati foarte bine lamaia inainte de a-i razui coaja; asta daca nu cumparati lamaie bio).


Lasam primul blat sa se odihneasca putin, ca i-o fi si lui decat l-am tot invartit in bol, iar noi nu ne odihnim deloc ci ne ocupam de Blatul II. Si aici lucrurile stau la fel de simplu. Mixam albusurile bine, bine, pana cand intoarcem bolul si compozitia nu cade, apoi continuam mixarea adaugand treptat cate o lingura de zahar, faina amestecata cu praful de copt, apa, uleiul si nu in ultimul rand, ingredientul meu preferat - extractul de vanilie. Daca nu aveti extract homemade, puteti cumpara un inlocuitor bun la pret si foarte aromat. Aveti aici un link pentru a vedea despre ce vorbesc!


Ungem o tava de chec cu ulei, o tapetam cu faina si turnam in ea primul aluat, apoi presaram cacaua si nuca macinata.


Turnam si al doilea blat, nivelam usor cu o spatula de silicon si introducem tava in cuptorul preincalzit. Lasam la foc mediu aproximativ 25 - 30 minute.


Dupa ce s-a copt, lasam checul la racit, presaram zahar pudra pe deasupra, il feliem si servim!! Si bun si aspectuos, nu?


Enjoy!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec in trei culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mirela0911 1

31.08.2013, 12:18

foarte bine arata!

Bya Ralu 1

31.08.2013, 17:20

super

laura_n 1

01.09.2013, 17:40

superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec Sylvia