Chec inel cu portocale

de ianculubita in Dulciuri, 10 Feb 2014 | 2602 vizualizari

 

Am cumparat revista Delicii si sa nu va imaginati ca nu am facut nimic; bineinteles ca am probat forma de inel care s-a prezentat bine iar checul a iesit super bun

 

INGREDIENTE

  • 150g unt
  • 150g zahar
  • 200g faina
  • 3oua mari
  • 1portocala
  • 2linguri cacao(e mult)
  • Glazura
  • 125g ciocolata
  • 125ml frisca lichida
  • 1lingura unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec inel cu portocale:

Intr-un castron punem untul la temperatura camerei si taiat cubulete,facem o crema impreuna cu zahar,adaugam ouale batute cu un praf de sare,coaja rasa de portocala si faina;dupa ce totul este omogenizat,impartim compozitia in doua boluri iar intr-un bol adaugam 3-4linguri zeama de portocala iar in al doi-lea cacao dizolvata cu putina apa calda.

In forma de inel punem cu lingura aluat cu cacao lasand spatii libere intre ele,pe care le umplem cu aluat alb;cu un bat de frigaruie trasam de jur imprejur linii apoi cu restul de compozitii procedam la fel dar in sens invers;aluat cu cacao peste aluat alb si din nou trasam linii cu frigaruia;

Inelul pus in tava de la aragaz de la inceput,il lasam la cuptor 30-40min;dupa ce s-a racit,turnam glazura deasupra si ornam cu ciocolata si felii subtiri de ciocolata.

Pentru glazura,punem intr-un vas pe foc mic frisca,dupa ce a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte,adaugam ciocolata rupta,amestecam pana se topeste apoi incorporam si untul.

TIPS-URI

1

in reteta din revista are 3linguri de cacao,eu am pus 2linguri si tot prea mult a fost

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec inel cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Lemon cake ,in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec umed cu branza si afine