Chec "Inima"

de Lavinia in Prajituri, 28 Mai 2013 | 8391 vizualizari

 

Am venit cu micul dejun ,voi aduceti cafeaua ;;) >:D< Multumesc Miha pentru inspiratie desi am facut multe modificari dar mi-a placut ideea cu formele ;;) >:D

 

INGREDIENTE

  • Blatul de cacao:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Checul alb:
  • 5 oua mici(4 mari)
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • coaja de la jumatate de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 lingurita praf de copt
  • Glazura:
  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 4-5 linguri de frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec "Inima":

Prima data ne ocupam de blatul de cacao:


Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam treptat lingura cu lingura zaharul si mixam pana acesta se topeste. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam si pe ele peste albusuri. Separat intr-un bol amestecam cacaua cu faina si o cernem in prealabil de 2-3 ori. Adaugam ingredientele uscate cate putin amestecand usor de sus in jos pentru a nu elimina aerul din albusuri. La final adaugam esenta de rom. Tapetam o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii. Blatul complet racit se decupeaza cu ajutorul unei forme de fursecuri sau o forma mai mica in forma de inima.


Chec:


Mixam albusurile spuma cu un praf de sare ,adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam peste albusuri si galbenusurile frecate cu uleiul. Faina amestecata cu praful de copt o cernem in prealabil de 2-3 ori apoi o adaugam peste albusuri lingura cu lingura amestecand usor de sus in jos cu o paleta. La final adaugam coaja de lamaie,zaharul vanilat si esenta de migdale.


Tapetam o forma de chec cu hartie de copt. Punem cam 1/3 din compozitia alba apoi asezam inimioarele pe mijloc unele langa altele(vezi foto) Turnam si restul de compozitie si nivelam bine. Introducem checul in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii.


Checul racit il glazuram cu ciocolata si servim cu mare pofta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "Inima"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

ionela2682 1

30.05.2013, 10:15

ce frumos!!!

Lavinia 1

30.05.2013, 10:36

Multumesc Ionela

mihaelar63 1

14.06.2013, 23:34

Ingenios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chec mozaic