Cremsnit

de Adele in Prajituri, 19 Mar 2015 | 3281 vizualizari

 

Daca tot azi e o zi speciala ,ziua taticilor,m-am gandit sa pregatesc ceva dulce .Si daca tt peste nici 2 zile implinesc un anisor ;;) ..Reteta nu stiu daca e "perfecta" dar rezultatul este gustos

 

INGREDIENTE

  • Un pachet de foi pentru cremsnit din comert.(3 bucati)
  • Crema.
  • 1 l lapte.
  • 4 oua.
  • 8 linguri zahar.
  • 6 linguri faina.
  • 4 linguri amidon de porumb.
  • esenta de vanilie.
  • 1 coaja de lamaie.
  • 100 gr unt.
  • Decor:
  • zahar pudra vanilat.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Se pune laptele in oala cu coaja de lamaie si esenta de vanilie, se da la foc potrivit.


Intre timp intr-un vas cu ajutorul mixerului se mixeaza ouale cu zaharul pana devin spumoase, se adauga treptat faina amestecata cu amidonul si cu ajutorul unui tel se amesteca usor incorporand bine, fara a lasa cocoloase.


Cand laptele da sa fiarba se ia de pe foc, se scot cojile de lamaie, dupa care cu un polonic se adauga treptat amestecand incontinuu peste compozitia pregatita, dupa care se toarna totul in oala cu lapte ramas si se pune din nou pe foc. Se continua sa se amestece pana devine cremos si la consistenta dorita. Se da la o parte si se amesteca rapid cu untul taiat bucati dupa care se lasa la racit.


Crema obtinuta sa imparte in doua, se pregatesc foile si cu fiecare parte de crema se umple, se preseaza usor si se dau la rece pentru cel putin 2-3 ore (asta in cazul in care aveti rabdare).


Se portioneaza si se pudreaza.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate servi si cu frisca si fructe .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Adele 1

21.03.2015, 08:24

Miha multumesc

gaby_duceag 1

21.03.2015, 12:28

DAI SI MIE?

Adele 1

21.03.2015, 13:58

Gaby cu mare drag

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Cremes Inteligent