Negresă cu cremă de brânză (urdă)

de diaconta in Prajituri, 7 Sep 2014 | 3410 vizualizari

 

O reţetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Nu este nici un secret că îmi place foarte mult blatul de negresă, iar în combinaţie cu brânza, nu poate fi decât delicioasă. Eu am folosit urdă pentru că este dulce, are o textură foarte cremoasa şi nu înmoaie blatul cât timp stă la cuptor. Puteţi însă să folosiţi brânză de vaci sau mascarpone.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat negresa:
  • 150 g unt
  • 300 g ciocolata 55% cacao
  • 50 ml lapte
  • 3 oua
  • 110 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sare
  • Ingrediente crema de brânza:
  • 50 g urdă
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • Coaja de lamâie
  • vanilie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu cremă de brânză (urdă):

Untul, ciocolata rupta bucati si laptele le-am pus într-o cratita, la foc mic pâna când ciocolata s-a topit si am obtinut un amestec omogen.


Am lasat sa se raceasca.


Ouale le-am mixat cu zaharul, apoi am pus amestecul de ciocolata racit.


Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt si am încorporat-o cu ajutorul unui tel în amestecul ciocolatos.


Am pus compozitia în tava de 30x20 cm în care am pus hârtie de copt.


Urda am mixat-o cu zaharul si oul batut.


Am pus coaja de lamâie si vanilia.


Am luat cu lingura din crema de brânza si am pus din loc în loc peste compozitia de blat.


Am amestecat putin deasupra brânza cu restul compozitiei cu ajutorul unei furculite.


Am pus tava în cuptor la 180 de grade 25-30 de minute.


Este util sa verificati cu o scobitoare când este copt.


Am portionat dupa ce s-a racit.





Să aveţi poftă !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu cremă de brânză (urdă)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

diaconta 1

10.09.2014, 12:27

Simona,sa o incerci ca merita

Sylvia 1

11.09.2014, 20:03

se poate fura o bucatica ? arata bestial

diaconta 1

11.09.2014, 21:18

Sylvia,te servesc cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Brownie cu alune caramelizate