Chec à la grec cu masline si feta

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2010 | 4286 vizualizari

 

Va propun acest chec sarat, ideal pentru un aperitiv lejer sau o cina usoara, merge minunat si servit simplu si acompaniat de o salata buna de cruditati.

 

INGREDIENTE

  •  Pentru un chec avem nevoie de : 200 grame faina fluida spune reteta, este un sortiment de faina foarte fin macinata, se poate folosi orice faina pentru patiserie daca nu gasiti sub denumirea de faina fluida, 
  • 1 plic de praf de copt,
  • 3 oua intregi,
  • 50 de grame de masline negre taiate marunt,
  • 100 grame de branza feta taiata marunt ,
  • 5 linguri de ulei de masline sau de porumb ( eu am pus 3 de masline si 2 de porumb )
  • 100 ml de lapte,
  • o lingura de supa de verdeata taiata marunt ( eu am pus ciboulette se poate pune patrunjel, busuioc) sare, piper. Reteta mai spunea si rosii uscate si ulei de masline dar nu am mai pus ca mi se pareau prea multe combinate si vroiam sa se simta gustul de feta.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec à la grec cu masline si feta:


Preparare : taiem marunt maslinele si branza feta, eu am folosit masline negre in ulei de masline si am luat branza feta facuta in Grecia :) daca o sa gustati vreodata o sa vedeti de ce prefer reteta originala de feta .


Intr-un bol mare amestecam faina cu praful de copt. In centru punem ouale, uleiul si laptele caldut , putina sare si piper si amestecam bine pana la omogenizare.


In aluatul facut punem apoi maslinele si feta si amestecam incet cu o spatula pana la omogenizare.Se toarna intr-o forma de chec facuta cu unt si faina .


Se coace in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade pentru 30-35 minute. Dupa ce il scoateti lasati sa se raceasca aproape complet inainte de a-l scoate din tava.


Este bun si caldut si rece, foarte aromat, il recomand cu caldura !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec à la grec cu masline si feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (6)

Sylvia 1

27.01.2010, 11:10

Bunica ai perfecta dreptate, eu gasesc sa cumpar facuta in Grecia, ambalata inca in cutii ermetice cu ceva lichid inauntru, imi si aminteste de vacanta in Grecia

Sylvia 1

27.01.2010, 11:13

AdinaCarla ma bucur ca iti place reteta, am o carte cu diferite tipuri de checuri sarate si aperitive cu legume, tot ce am incercat a iesit minunat, o sa mai postez retete

Sylvia 1

27.01.2010, 11:16

Teo multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Guacamole