Chec la tava

de diana_k in Prajituri, 17 Oct 2013 | 107807 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 16 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta lamaie
  • 1 esenta rom
  • 100g nuci taiate marunt
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec la tava:

Se separa albusurile de galbenusuri, si se bat bine, treptat se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste tot zaharul. Se incorporeaza galbenusurile in spuma de albus, apoi se adauga laptele si uleiul,se amesteca bine.

La final se pune faina cernuta cu praful de copt si se amesteca  usor compozitia cu o paleta de jos in sus.

Se imparte compozitia in doua, in prima se pune esenta de lamaie si se toarna in tava.

In restul compozitiei se pune cacaoa dizolvata in 2 linguri de lapte si esenta de rom.

Se toarna cu grija in tava, se presara nucile taiate care in prealabil au fost rumenite la cuptor.

Se introduce tava in cuptorul bine incalzit la 180 de grade si se coace 20 de minute.

Se serveste pudrat cu zahar macinat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chec la tava-0
Chec la tava-1
Chec la tava-2
Chec la tava-3
Chec la tava-4
Chec la tava-5

COMENTARII (33)

CRYSSU

CRYSSU 1

19.01.2014, 21:53

Pfuu,arata taree bine

tanyapatap

tanyapatap 1

22.11.2014, 01:00

Ce bine arata!!!

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

20.12.2014, 23:30

Buun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!