Chec lamaios

de cristinne in Prajituri, 21 Iun 2011 | 1948 vizualizari

 

Chec de lamaie

 

INGREDIENTE

  • 8 oua;
  • 150 gr zahar brun;
  • 8 linguri de faina;
  • 1 zahar vanilat;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • sucul de la 2 lamai;
  • unt pt uns forma : 50 grame
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec lamaios:

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se bat galbenusurile cu coaja rasa si sucul de lamaie. Se unge o forma de chec cu unt din belsug. Se pudreaza cu faina. Se amesteca apoi in albus, toate galbenusurile apoi cu o paleta de lemn se incorporeaza si lingurile de faina.


Se da la cuptorul preincalzit pt 25 minute cu testul scobitorii ( 215 grade)


Deasupra am turnat o glazura facuta din zahar pudra si sucul de la o lamaie amestecat bine.. faza e ca l-am turnat cand inca era cald si nu se mai vede glazura: aceasta trebuia sa se vada alba: icing..dar desi se simtea gustul, daca viitoare o sa fac sa se si vada;)


Iese dulce acrisor, foarte pufos si cu o aroma de lamaie incontestabila!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec lamaios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mamaieelena 1

24.06.2011, 08:35

adry88 1

02.07.2011, 16:42

Lau 1

02.07.2011, 23:19

bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se curata legumele coapte
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat