"Chec lipit"

de liana_geicu in Prajituri, 21 Noi 2010 | 15096 vizualizari

 

...este un desert pe care il mananc de fiecare data cu aceeasi placere pentru ca imi aduce aminte de copilarie, mama mea il pregatea foarte des la cererea mea...si atunci, dar si acum....

 

INGREDIENTE

Pentru 2 checuri
  • 8 oua
  • 16 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de copt 
  • 1 pahar iaurt
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri cacao
CREMA
  • 0.5 ml lapte
  • 1 budinca vanilie + 1 lingura amidon
  • 3 linguri zahar
  • 100 g margarina
GLAZURA
  • 2-3 linguri cacao
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri zahar
  • 100g margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Chec lipit":

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se freaca galbenusurile cu uleiul, se adauga iaurtul si coaja de lamaie. Se toarna albusurile peste restul compozitiei si se adauga faina in ploaie in care am pus in prealabil praful de copt. Se amesteca energic ca sa nu se formeze cocoloase.


Turnam jumatate din compozitie intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, iar in compozitia ramasa adaugam cele 2 linguri de cacao si turnam compozitia in cealalta forma de chec.


Dam la cuptor pentru cca. 35'


Intre timp pregatim crema: Dizolvam budinca + amidonul in cateva linguri de lapte rece. Punem laptele la fiert, iar cand au dat cateva clocote adaugam budinca si zaharul si mestecam incontinuu (pe foc). Dupa ce s-a mai racit punem si margarina. 


Taiem checurile cand s-au racit si le asamblam astfel: o felie maro - crema - o felie galbena si tot asa pana cand formam 2 checuri de marimea celor initiale.


Glazura se fierbe pe baie de aburi punand toate ingredientele in acelasi timp. Mestecam pana cand se formeaza o crema omogena. Se toarna calda peste checuri, pe care le vom taia oblic astfel incat sa se vada cele 2 culori si crema la mijloc.

 

TIPS-URI

1

Dupa ce am adaugat faina vom mesteca de jos in jus ca sa nu se lase compozitia. 

2

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, altfel se taie crema.

3

Peste glazura se poate presara si nuca de cocos, daca va place, arata bine.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Chec lipit"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

nico_72 1

27.09.2013, 22:45

Aurelia 07_07 1

28.09.2013, 07:29

Si eu il stiu tot cu denumirea de "tort metru"Este super bun

babi5 1

28.09.2013, 09:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post