"Chec lipit"

de liana_geicu in Prajituri, 21 Noi 2010 | 24258 vizualizari

 

...este un desert pe care il mananc de fiecare data cu aceeasi placere pentru ca imi aduce aminte de copilarie, mama mea il pregatea foarte des la cererea mea...si atunci, dar si acum....

 

INGREDIENTE

Pentru 2 checuri
  • 8 oua
  • 16 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de copt 
  • 1 pahar iaurt
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri cacao
CREMA
  • 0.5 ml lapte
  • 1 budinca vanilie + 1 lingura amidon
  • 3 linguri zahar
  • 100 g margarina
GLAZURA
  • 2-3 linguri cacao
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri zahar
  • 100g margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Chec lipit":

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se freaca galbenusurile cu uleiul, se adauga iaurtul si coaja de lamaie. Se toarna albusurile peste restul compozitiei si se adauga faina in ploaie in care am pus in prealabil praful de copt. Se amesteca energic ca sa nu se formeze cocoloase.

Turnam jumatate din compozitie intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, iar in compozitia ramasa adaugam cele 2 linguri de cacao si turnam compozitia in cealalta forma de chec.

Dam la cuptor pentru cca. 35'

Intre timp pregatim crema: Dizolvam budinca + amidonul in cateva linguri de lapte rece. Punem laptele la fiert, iar cand au dat cateva clocote adaugam budinca si zaharul si mestecam incontinuu (pe foc). Dupa ce s-a mai racit punem si margarina. 

Taiem checurile cand s-au racit si le asamblam astfel: o felie maro - crema - o felie galbena si tot asa pana cand formam 2 checuri de marimea celor initiale.

Glazura se fierbe pe baie de aburi punand toate ingredientele in acelasi timp. Mestecam pana cand se formeaza o crema omogena. Se toarna calda peste checuri, pe care le vom taia oblic astfel incat sa se vada cele 2 culori si crema la mijloc.

TIPS-URI

1

Dupa ce am adaugat faina vom mesteca de jos in jus ca sa nu se lase compozitia. 

2

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, altfel se taie crema.

3

Peste glazura se poate presara si nuca de cocos, daca va place, arata bine.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Chec lipit"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si crema de vanilie