"Chec lipit"

de liana_geicu in Prajituri, 21 Noi 2010 | 13396 vizualizari

 

...este un desert pe care il mananc de fiecare data cu aceeasi placere pentru ca imi aduce aminte de copilarie, mama mea il pregatea foarte des la cererea mea...si atunci, dar si acum....

 

INGREDIENTE

Pentru 2 checuri
  • 8 oua
  • 16 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de copt 
  • 1 pahar iaurt
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri cacao
CREMA
  • 0.5 ml lapte
  • 1 budinca vanilie + 1 lingura amidon
  • 3 linguri zahar
  • 100 g margarina
GLAZURA
  • 2-3 linguri cacao
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri zahar
  • 100g margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Chec lipit":

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se freaca galbenusurile cu uleiul, se adauga iaurtul si coaja de lamaie. Se toarna albusurile peste restul compozitiei si se adauga faina in ploaie in care am pus in prealabil praful de copt. Se amesteca energic ca sa nu se formeze cocoloase.

Turnam jumatate din compozitie intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, iar in compozitia ramasa adaugam cele 2 linguri de cacao si turnam compozitia in cealalta forma de chec.

Dam la cuptor pentru cca. 35'

Intre timp pregatim crema: Dizolvam budinca + amidonul in cateva linguri de lapte rece. Punem laptele la fiert, iar cand au dat cateva clocote adaugam budinca si zaharul si mestecam incontinuu (pe foc). Dupa ce s-a mai racit punem si margarina. 

Taiem checurile cand s-au racit si le asamblam astfel: o felie maro - crema - o felie galbena si tot asa pana cand formam 2 checuri de marimea celor initiale.

Glazura se fierbe pe baie de aburi punand toate ingredientele in acelasi timp. Mestecam pana cand se formeaza o crema omogena. Se toarna calda peste checuri, pe care le vom taia oblic astfel incat sa se vada cele 2 culori si crema la mijloc.

 

TIPS-URI

1

Dupa ce am adaugat faina vom mesteca de jos in jus ca sa nu se lase compozitia. 

2

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, altfel se taie crema.

3

Peste glazura se poate presara si nuca de cocos, daca va place, arata bine.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Chec lipit"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

nico_72 1

27.09.2013, 22:45

Aurelia 07_07 1

28.09.2013, 07:29

Si eu il stiu tot cu denumirea de "tort metru"Este super bun

babi5 1

28.09.2013, 09:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA