Poale-n brau

de noiinbucatarie in Prajituri, 11 Mar 2016 | 1535 vizualizari

 

Sunt foarte bune chiar si a 2-a zi aceste minunate poale-n brau. Reteta o gasiti si aici pe site-ul meu http://noiinbucatarie.ro/poale-n-brau/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
    • 1 kg de faina
    • 500 ml lapte
    • 4 galbenusuri
    • 100 ml ulei
    • 50 g unt sau margarina
    • 50 g drojdie proaspata
    • 120 g zahar
    • coaja rasa de la o portocala
    • un praf de sare.
    Ingrediente pentru umplutura:
    • 1 kg telemea de vaca
    • 2 oua
    • 4 linguri de gris
    • 1 esenta de rom
    • 100 g stafide
    • 5-6 linguri de zahar
    • 2 galbenusuri+2 linguri de lapte pentru uns deasupra
    • zahar pudra.
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Punem faina toata intr-un bol mare. Laptele il incalzim putin, nu il fierbem. In laptele incalzit adaugam uleiul si untul topit, zaharul si drojdia si o dizolvam bine.


Turnam laptele usor peste faina si amestecam. Adaugam si galbenusurle, praful de sare si coaja rasa de la o portocala si framntam bine. Aluatul trebuie sa fie nelipicios si mai tare ca sa poata fi intins cu facaletul. Daca inca se lipeste de maini, mai adaugati faina.


Lasam la dospit la loc cald pentru 1 ora (eu l-am pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa).


Intre timp, cat se dospeste aluatul, am pregatit compozitia de umplutura: dam telemeaua prin razatoare si amestecam cu ouale, grisul si zaharul. Adaugam si stafidele. Este de preferat sa aveti o branza nesarata. Daca este pea sarata, puteti adauga zahar mai mult.


Punem intr-un bol si galbenusurile pentru uns deasupra placintele si adaugam 2 linguri de lapte sa se dilueze putin.


Cand aluatul este dosptit, rupem o parte din el, presaram putina faina pe blatul de lucru si intindem foi din care taiem patrate ca cele din imagine. In mijlocul fiecarui patrat, punem cate 1 lingura din compozitia de branza si unim colturile in diagonala. Aducem si marginile care raman in centru sa nu iasa branza pe nicaieri la coacere.


Nu trebuie sa fie foate mari ca vor creste la cuptor.


Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.


Cand sunt gata se pot pudra cu zahar pudra, in functie de preferinta.


 

TIPS-URI

1

Ies 35 de buc. din aceasta compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

noiinbucatarie 1

13.03.2016, 01:29

Multam!

Gherca Daniela 1

13.03.2016, 11:29

foarte, foarte bune!

noiinbucatarie 1

22.03.2016, 16:52

Merci!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere sau branza