Poale-n brau

de Rahela Velicu in Prajituri, 11 Mar 2016 | 5180 vizualizari

 

Sunt foarte bune chiar si a 2-a zi aceste minunate poale-n brau. Reteta o gasiti si aici pe site-ul meu http://noiinbucatarie.ro/poale-n-brau/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
    • 1 kg de faina
    • 500 ml lapte
    • 4 galbenusuri
    • 100 ml ulei
    • 50 g unt sau margarina
    • 50 g drojdie proaspata
    • 120 g zahar
    • coaja rasa de la o portocala
    • un praf de sare.
    Ingrediente pentru umplutura:
    • 1 kg telemea de vaca
    • 2 oua
    • 4 linguri de gris
    • 1 esenta de rom
    • 100 g stafide
    • 5-6 linguri de zahar
    • 2 galbenusuri+2 linguri de lapte pentru uns deasupra
    • zahar pudra.
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Punem faina toata intr-un bol mare. Laptele il incalzim putin, nu il fierbem. In laptele incalzit adaugam uleiul si untul topit, zaharul si drojdia si o dizolvam bine.

Turnam laptele usor peste faina si amestecam. Adaugam si galbenusurle, praful de sare si coaja rasa de la o portocala si framntam bine. Aluatul trebuie sa fie nelipicios si mai tare ca sa poata fi intins cu facaletul. Daca inca se lipeste de maini, mai adaugati faina.

Lasam la dospit la loc cald pentru 1 ora (eu l-am pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa). 

Intre timp, cat se dospeste aluatul, am pregatit compozitia de umplutura: dam telemeaua prin razatoare si amestecam cu ouale, grisul si zaharul. Adaugam si stafidele. Este de preferat sa aveti o branza nesarata. Daca este pea sarata, puteti adauga zahar mai mult.

Punem intr-un bol si galbenusurile pentru uns deasupra placintele si adaugam 2 linguri de lapte sa se dilueze putin.

Cand aluatul este dosptit, rupem o parte din el, presaram putina faina pe blatul de lucru si intindem foi din care taiem patrate ca cele din imagine. In mijlocul fiecarui patrat, punem cate 1 lingura din compozitia de branza si unim colturile in diagonala. Aducem si marginile care raman in centru sa nu iasa branza pe nicaieri la coacere.

Nu trebuie sa fie foate mari ca vor creste la cuptor.

Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.

 Cand sunt gata se pot pudra cu zahar pudra, in functie de preferinta.

 

TIPS-URI

1

Ies 35 de buc. din aceasta compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta rasucita cu branza