Guguluf in trei culori

de Sidy in Prajituri, 24 Mai 2012 | 11818 vizualizari

 

Ca o fi guguluf sau gugelhupf tot delicios este.Stiti ca i se mai spune si "Prajitura imparatului " ?
"...„Aş îndrăzni să-l îmbii pe Majestatea voastră cu o felie de Gugelhupf” – aşa a început prima vizită a împăratului Franz Joseph la actriţa vieneză Katharina Schratt. Şi împăratul a acceptat. o felie, doua...mai multe .Sau cel puţin aşa spune povestea…

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 lingurite cacao
  • 1 cutie lapte condensat(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf in trei culori:

Prima data facem blatul galben amestecand galbenusurile cu 3 linguri de zahar pina se face o spuma alba. Adaugam apoi coaja de lamaie, 3 linguri de ulei, 3 linguri de faina amestecate cu jumatate din praful de copt si cele 3 linguri de apa minerala. Amestecam bine pina se omogenizeaza ingredientele.

Pregatim o forma de guguluf din silicon in care vom pune aluatul galben obtinut.

Cu ajutorul unei site mici , presaram cacaoa peste aluatul galben, astfel incat acesta sa fie bine acoperit.

Albusurile cu putina sare, le batem bine spuma. Adaugam zaharul vanilat, faina ramasa amestecata cu cealalta jumatate de pliculet de praf de copt si uleiul. Invartim cu grija sa amestecam toate ingredientele. Cu ajutorul unei linguri asezam aluatul in forma peste cacao, il nivelam si il bagam in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute( depinde de cuptor) Facem testul cu scobitoarea sa aflam daca este copt.

Lasam guguluful sa se raceasca in forma de silicon.

Luam un platou , rasturnam guguluful pe el si il presaram cu zahar praf sau il servim cu lapte condensat pe care l-am fiert in apa, o ora, la foc mic, in ambalajul original.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf in trei culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mena29 1

31.05.2012, 06:22

scuze,cu doua

babi5 1

28.02.2013, 19:00

Sidy 1

01.03.2013, 07:47

Da babi5 ai dreptate ! Merge la o cafea.... Multumesc !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos in 3 culori