Baclava Lili

de ralu_ca in Prajituri, 10 Feb 2013 | 9486 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 600 g nuca macinata
  • 1 cana zahar
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 pachet de unt
  • Sirop
  • 1 cana zahar
  • 1 pahar de miere
  • 1 cana apa
  • zeama da la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava Lili:

Intr-un castron se amesteca zaharul cu nucile macinate si coaja de lamaie.

Separat se topeste untul.

Intr-o tava incepem sa punem aproximativ 7 foi unse cu unt intre ele, peste al saptelea rand incepem sa presaram amestecul de nuca si de continua foaie, nuca, foai, nuca ( aproxim 3 ). La sfarsit se pun celelalte foi unse intre ele cu unt. Se da la rece 15 - 20 min. Apoi se taie si se toarna untul ramas. Introducem la cuptor aprox 45 - 50 min.

Intre timp preparam siropul. Se da in fiert si se toarna peste baclavaua coapta.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Baclava Lili-0
Baclava Lili-1
Baclava Lili-2
Baclava Lili-3
Baclava Lili-4
Baclava Lili-5
Baclava Lili-6
Baclava Lili-7
Baclava Lili-8
Baclava Lili-9
Baclava Lili-10
Baclava Lili-11
Baclava Lili-12

COMENTARII (13)

giamarcu

giamarcu 1

09.02.2015, 16:43

Nu am inteles... peste care al catelea rand se pune amestecul de nuca ..al saptele ??si cate foi trebuie pt a se face baclavaua ?

Miha

Miha 1

09.02.2015, 18:30

Gia, un pachet de foi de placinta are in general intre 12 si 14 bucati. Imparti foile in doua. Pui in tava prima parte de foi unse cu unt, nuca si cea de-a doua parte de foi, deasemenea unse cu unt. E simplu

ralu_ca

ralu_ca 1

10.02.2015, 22:17

Mulțumesc, miha😊

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!