Baclava Lili

de ralu_ca in Prajituri, 10 Feb 2013 | 9637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 600 g nuca macinata
  • 1 cana zahar
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 pachet de unt
  • Sirop
  • 1 cana zahar
  • 1 pahar de miere
  • 1 cana apa
  • zeama da la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava Lili:

Intr-un castron se amesteca zaharul cu nucile macinate si coaja de lamaie.


Separat se topeste untul.


Intr-o tava incepem sa punem aproximativ 7 foi unse cu unt intre ele, peste al saptelea rand incepem sa presaram amestecul de nuca si de continua foaie, nuca, foai, nuca ( aproxim 3 ). La sfarsit se pun celelalte foi unse intre ele cu unt. Se da la rece 15 - 20 min. Apoi se taie si se toarna untul ramas. Introducem la cuptor aprox 45 - 50 min.


Intre timp preparam siropul. Se da in fiert si se toarna peste baclavaua coapta.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava Lili" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

giamarcu 1

09.02.2015, 16:43

Nu am inteles... peste care al catelea rand se pune amestecul de nuca ..al saptele ??si cate foi trebuie pt a se face baclavaua ?

Miha 1

09.02.2015, 18:30

Gia, un pachet de foi de placinta are in general intre 12 si 14 bucati. Imparti foile in doua. Pui in tava prima parte de foi unse cu unt, nuca si cea de-a doua parte de foi, deasemenea unse cu unt. E simplu

ralu_ca 1

10.02.2015, 22:17

Mulțumesc, miha😊

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!