Semilune cu iaurt

de Panacris in Prajituri, 30 Dec 2011 | 3305 vizualizari

 

Pe langa 'torturile!!!" de anul nou, sunt binevenite si cateva " crontanele"!!!

 

INGREDIENTE

  • Ouă 3 bucăţi
  • Zahăr tos 250 g.
  • Făină albă din grâu 250 g.
  • Unt grăsime 60% 250 g.
  • Iaurt grăsime 3,5% 50 g.
  • Praf de copt 1 plic
  • Zahăr vanilinat 1 plic
  • Coajă de lămâie 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semilune cu iaurt:

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, coaja de lămâie şi zahărul vanilinat. Se adaugă untul frecat spumă, iaurtul, făina şi praful de copt, iar la urmă se adaugă albuşurile bătute spumă. Coca se frământă bine, apoi se întinde de grosimea unui deget şi se taie cu ajutorul unui pahar. Fiecare rotund se taie la rândul său cu paharul la mijloc pentru a se forma semilune. Eu am folosit o forma de semiluna!!! Se pun în tava tapetată cu foaie de pergament şi se coc la foc mediu cca. 20 de minute.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Panacris 1

31.12.2011, 11:00

Multumesc! Proaspete au fost foarte delicioase!!! Dar le/am lasat peste noapte neacoperite si s/au cam intarit Asa ca atentie, dupa ce s/au racit acoperitile cu foile aimentara, daca mai vreti sa mancati si a doua zi din ele!!!

Rocsi 1

31.12.2011, 20:32

mmmmmm tare-mi mai plac!!!

mena29 1

01.01.2012, 20:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu afine si mascarpone