Semilune cu iaurt

de Panacris in Prajituri, 30 Dec 2011 | 2865 vizualizari

 

Pe langa 'torturile!!!" de anul nou, sunt binevenite si cateva " crontanele"!!!

 

INGREDIENTE

  • Ouă 3 bucăţi
  • Zahăr tos 250 g.
  • Făină albă din grâu 250 g.
  • Unt grăsime 60% 250 g.
  • Iaurt grăsime 3,5% 50 g.
  • Praf de copt 1 plic
  • Zahăr vanilinat 1 plic
  • Coajă de lămâie 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semilune cu iaurt:

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, coaja de lămâie şi zahărul vanilinat. Se adaugă untul frecat spumă, iaurtul, făina şi praful de copt, iar la urmă se adaugă albuşurile bătute spumă. Coca se frământă bine, apoi se întinde de grosimea unui deget şi se taie cu ajutorul unui pahar. Fiecare rotund se taie la rândul său cu paharul la mijloc pentru a se forma semilune. Eu am folosit o forma de semiluna!!! Se pun în tava tapetată cu foaie de pergament şi se coc la foc mediu cca. 20 de minute.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Panacris 1

31.12.2011, 11:00

Multumesc! Proaspete au fost foarte delicioase!!! Dar le/am lasat peste noapte neacoperite si s/au cam intarit Asa ca atentie, dupa ce s/au racit acoperitile cu foile aimentara, daca mai vreti sa mancati si a doua zi din ele!!!

Rocsi 1

31.12.2011, 20:32

mmmmmm tare-mi mai plac!!!

mena29 1

01.01.2012, 20:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crap crocant-picant  cu garam marsala

ieri la 20:43

Madlene cu lamaie si coacaze

de katty 5

ieri la 18:37

Cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty 5

ieri la 18:17

Friptura de miel cu tarhon

de katty 5

ieri la 18:13

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars