Prajitura Bounty

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 13 Ian 2014 | 5038 vizualizari

 

Prajitura bounty, este o prajitura delicioasa, care mie imi place foarte mult, are blat de cacao, crema de nuca de cocos si glazura de ciocolata alba ( varianta mea, in reteta originala este ciocolata cu lapte ).

Se face foarte repede si se papa si mai repede :D

Sursa http://www.laurasava.ro/2011/01/16/prajitura-bounty-bars/

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 100 g zahar
  • 125 g unt/margarina
  • 3 oua
  • ~ 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1 praf copt

pt crema de cocos:

  • 450 ml lapte
  • 150 g unt
  • 5 linguri gris
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca cocos

pt sirop:

  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte

pt glazura:

  • 300 g ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Pragatim siropul: Se caramelizeaza cele 2 linguri de zahar, dupa care se stinge cu 100 ml lapte. Se lasa pana se topeste zaharul si se da la racit.


Pregatim blatul: Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se spumeaza. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se adauga apoi laptele, faina, cacaoa, praful de copt si se omogenizeaza compozitia. Se toarna in tava de la cuptor, tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit cca 15- 20 min la 180 grade.


Pregatim crema: Se pune laptele impreuna cu untul pe foc. Cand untul s-a topit se adauga grisul, zaharul si nuca de cocos. Se mai lasa 2 minute la foc mic. Asa calda se toarna peste blatul insiropat si se niveleaza cu un cutit cu lama groasa.


Pregatim Glazura: Toate ingredientele se pun intr-un ibric si se pun pe foc pana cand ciocolata s-a topit. Atentie!!! Nu trebuie sa fiarba!!! Se ia de pe foc din cand in cand si se amesteca pana glazura devine uniforma. Se toarna peste crema si se niveleaza .


Se da la rece cel putin 1-2 ore, dupa care se propotioneaza dupa preferinte, cu un cutit, pe care il tinem in apa fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Pushaa 1

14.01.2014, 15:04

bun bun!!!

mihaelar63 1

14.01.2014, 17:13

Ciocolata, prajittura mea preferata

geoline 1

16.02.2015, 13:48

o voi incerca si eu yamyy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty