Prajitura Bounty

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 13 Ian 2014 | 8711 vizualizari

 

Prajitura bounty, este o prajitura delicioasa, care mie imi place foarte mult, are blat de cacao, crema de nuca de cocos si glazura de ciocolata alba ( varianta mea, in reteta originala este ciocolata cu lapte ).

Se face foarte repede si se papa si mai repede :D

Sursa http://www.laurasava.ro/2011/01/16/prajitura-bounty-bars/

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 100 g zahar
  • 125 g unt/margarina
  • 3 oua
  • ~ 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1 praf copt

pt crema de cocos:

  • 450 ml lapte
  • 150 g unt
  • 5 linguri gris
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca cocos

pt sirop:

  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte

pt glazura:

  • 300 g ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Pragatim siropul: Se caramelizeaza cele 2 linguri de zahar, dupa care se stinge cu 100 ml lapte. Se lasa pana se topeste zaharul si se da la racit.

Pregatim blatul: Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se spumeaza. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se adauga apoi laptele, faina, cacaoa, praful de copt si se omogenizeaza compozitia. Se toarna in tava de la cuptor, tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit cca 15- 20 min la 180 grade.

Pregatim crema: Se pune laptele impreuna cu untul pe foc. Cand untul s-a topit se adauga grisul, zaharul si nuca de cocos. Se mai lasa 2 minute la foc mic. Asa calda se toarna peste blatul insiropat si se niveleaza cu un cutit cu lama groasa.

Pregatim Glazura: Toate ingredientele se pun intr-un ibric si se pun pe foc pana cand ciocolata s-a topit. Atentie!!! Nu trebuie sa fiarba!!! Se ia de pe foc din cand in cand si se amesteca pana glazura devine uniforma. Se toarna peste crema si se niveleaza .

Se da la rece cel putin 1-2 ore, dupa care se propotioneaza dupa preferinte, cu un cutit, pe care il tinem in apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

14.01.2014, 17:13

Ciocolata, prajittura mea preferata

geoline 1

16.02.2015, 13:48

o voi incerca si eu yamyy

Rahela Velicu 1

28.06.2021, 18:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty