Desert prajitura Bounty

de noiinbucatarie in Prajituri, 1 Apr 2016 | 4933 vizualizari

 

O prajitura care a devenit rapid preferata intregii familii. Am facut-o de 2 ori in 2 zile :) 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 2 oua
    • 120 g zahar
    • 100 ml cafea fierbinte indulcita
    • 100 ml ulei
    • 100 ml lapte
    • 300 g faina
    • 3 linguri de cacao
    • 1 lingurita praf de copt
    Crema:
    • 550 ml lapte
    • 3 linguri de gris
    • 100 g unt
    • 200 g zahar
    • 140 g nuca de cocos
  • Glazura:
  • 300 g crema de ciocolata
  • 3 linguri de lapte 
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Bounty:

Blat: Amestecam zaharul cu cacao, adaugam cafeaua fierbinte si omogenizam. Adaugam uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu o lingura. Adaugam si faina si praful de copt, omogenizam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute. Blatul nu creste mult, este subtire si nu foarte pufos. Lasam blatul la racit.

Crema: Punem laptele cu untul si cu zaharul pe foc pana cand se topeste untul. Adaugam grisul, iar dupa 1-2 minute si nuca de cocos si amestecam continuu timp de 5-6 minute. Luam crema de pe foc si o lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei. Punem crema deasupra blatului si cu ajutorul cutitului sau cu o spatula o intindem uniform.


Glazura: Topim crema de ciocolata cu 3 linguri de lapte pe baie de aburi si turnam deasupra prajiturii.


Dam la rece peste noapte. Cand o portionam, trecem lama cutitului prin jet de apa fierbinte, ca sa nu se crape ciocolata.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca aveti esenta de cocos sa puneti la crema, va fi si mai aromata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

noiinbucatarie 1

04.04.2016, 10:54

Camelya 1

04.04.2016, 15:15

noiinbucatarie 1

04.04.2016, 15:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Bounty