Prajitura Bounty

de Rocsi in Prajituri, 1 Apr 2015 | 13277 vizualizari

 

Inca o reteteta furata de la GabyD...Super, super delicioasa! Ne-am incantat papilele gustative atat noi dar si cateva persoane dragi noua si se cere repeat, ca e prea buna, sincer va spun!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 100 gr unt
    • 100 gr zahar
    • 3 oua
    • 4 linguri lapte
    • 2 linguri cacao
    • 180 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta de rom
    Crema:
    • 100 gr unt
    • 100 gr nuca de cocos
    • 100 gr zahar
    • 300 ml lapte
    • 3 linguri rase de gris
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    Pentru sirop:
    • 3 linguri zahar
    • 100 ml lapte
    Pentru glazura:
    • 200 gr ciocolata cu lapte
    • 5 linguri lapte
    • 50 gr de unt (folositi unul cu grasime de 80%)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Mai intai facem siropul: Intr-un ibric caramelizam zaharul. Punem laptele (atentie la aburi) si lasam pe foc pana se dizolva complet zaharul. In acest timp amestecam in el. Il dam deoparte sa se raceasca.


Blatul: Mixam untul, de la temperatura camerei, cu zaharul pana devine spuma. Adaugam ouale unul cate unul, mixand dupa fiecare. Punem laptele, esenta, praful de copt, cacaoa, apoi faina, treptat. Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/28 cm, turnam compozitia. O nivelam, introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute, facem testul cu scobitoarea. Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.


Crema: Punem intr-o cratita laptele, grisul, untul, zaharul. Trasferam totul pe foc si din momentul in care incepe sa fiarba, mai lasam cam 3 minute pe foc, timp in care amestecam continuu. Luam crema de pe foc, incorporam cocosul si esenta de vanilie. Intepam cu o scobitoare blatul, il insiropam, apoi punem crema fierbinte si o nivelam bine. Lasam sa se raceasca.


Glazura: Rupem ciocolata bucatele, adaugam untul, laptele si le punem pe baie de aburi. Cand s-a topit in totalitate ciocolata, glazura obtinuta o turnam calda, peste crema rece. O dam la frigider, apoi taiem si servim! Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (68)

Rocsi 1

04.04.2015, 21:03

Multumesc mult Iri

kytz 1

09.02.2017, 11:01

Rocsi 1

10.02.2017, 20:30

Kytz

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty