Tarta multifructe

de silvi0ara in Prajituri, 16 Iun 2010 | 4186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat  
  • 300g faina  
  • 100g zahar  
  • 200g unt rece  
  • 1 galbenus ou  
  • 1 lingura apa rece  
  • o prize sare  
  • 1 plic zahar vanilat  
  • Crema  
  • 1 litru lapte  
  • 5 galbenusuri  
  • 5 linguri zahar  
  • 4 linguri amidon de porumb  
  • 4 plicuri zahar vanilat  
  • 75g unt  
  • 3 piersici  
  • 3 caise  
  • 5 capsuni  
  • 6-7 cirese  
  • 1 plic Tort-Gelee transparent
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta multifructe:

Se amesteca faina cu zaharul si un praf de sare,se adauga untul taiat cubulete si se amesteca,se adauga galbenusul si apa rece si se framanta un aluat omogen.Se formeaza o minge si se da la rece pentru 30 de minute. Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 26 cm. Cu o furculita intepati aluatul din loc in loc.Ca sa nu se arda marginile si ca sa nu se umfle, se acopera cu folie de aluminiu in care se pot pune boabe de fasole.

Se da tava la cuptorul preancins la 180gC pentru 20-25 de minute, inainte cu 5 min scoateti folia de aluminiu, sa se coaca un pic mai bine si parte de sus a tartei. Scoateti din cuptor, lasati putin sa se raceasca si il puneti pe un platou .

Intre timp pregatim unplutura. Intr-o craticioara se pune laptele la fiert.Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul,se adauga apoi amidonul,se omogenizeaza.Se toarna laptele fierbinte peste crema de oua.Se pune inapoi pe foc si se amesteca continu pana se ingroasa,se ia de pe foc si se adauga untul,amaestecand pana se topeste.Se lasa sa se raceasca.Apoi se umple tarta cu crema si se orneaza in functie de preferinta.Eu am folosit piersici pe care mai intai le-am oparit in apa cu zahar ca sa se poate curate mai bine pielita de pe  ele,apoi le-am taiat felii subtiri.Caisele le-am folosit neoparite,taiate tot felii subtiri,capsunile taiate si jumatati de cirese.La final se toarna gelatina pregatita conform indicatiilor de pe pachet.Se lasa la rece inainte de a fi servita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta multifructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (13)

silvi0ara 1

17.06.2010, 11:13

Nu am dispartut,am fost plecata la mare intr-o vacanta tare frumoasa.
Abia,am revenit,asa ca o sa incep iar sa gatesc,desii pe caldurile aste nu prea imi vine.

Sylvia 1

17.06.2010, 11:15

Ador tartetele tale Toate furculitele din lume, este minunata !

silvi0ara 1

17.06.2010, 15:37

Multumesc mult Sylvia.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu dovleac