Mazurek cu nuci

de elena001 in Prajituri, 8 Iun 2013 | 1795 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 130g zahar
  • 180g faina
  • 200g miez de nuca macinata
  • 100g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri de apa calduta
  • Pentru glazura:
  • 2 plicuri de zahar pudra (160g)
  • 100g unt
  • 2 linguri de apa
  • jeleu,miez de nuca si biscuiti pt decorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazurek cu nuci:

Pregatim aluatul :  I

ntr-un bol punem: untul,faina,nucile,zaharul,oul si 2 linguri de apa si mixam bine.apoi punem putin faina pe masa si framantam repejor completand cu faina daca mai este nevoie.

Invelim aluatul in folie si il bagam la frigider pt 30 min.Il scoatem peste 30 min si il intindem pe tava(22x27 cm) in care punem hartie de copt.

Il intepam cu o furculita peste tot si il bagam la cuptor pt aproximativ 30 min.

Cand e gata il scoatem pe un vas si il lasam 5 min sa se raceasca in timp ce pregatim glazura:

-intr-o cratita punem la untul la topit la foc mediu dupa care adaugam zaharul pudra si 2 linguri de apa,amestecam bine si il luam de pe foc.

Ungem prajitura cu glazura folosind o pensula sau un cutit lat.Lasam sa se intareasca 15 min iar apoi putem decora cu miez de nuca,jeleuri si biscuiti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazurek cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

pe 21.10 la 23:02

Ciorba de vitel la crock-pot

pe 21.10 la 22:34

Salată de legume cu sos de muștar

pe 21.10 la 20:39

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

pe 21.10 la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

pe 21.10 la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post, cu visine si nuci