Mazurek cu nuci

de elena001 in Prajituri, 8 Iun 2013 | 740 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 130g zahar
  • 180g faina
  • 200g miez de nuca macinata
  • 100g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri de apa calduta
  • Pentru glazura:
  • 2 plicuri de zahar pudra (160g)
  • 100g unt
  • 2 linguri de apa
  • jeleu,miez de nuca si biscuiti pt decorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazurek cu nuci:

Pregatim aluatul : I


ntr-un bol punem: untul,faina,nucile,zaharul,oul si 2 linguri de apa si mixam bine.apoi punem putin faina pe masa si framantam repejor completand cu faina daca mai este nevoie.


Invelim aluatul in folie si il bagam la frigider pt 30 min.Il scoatem peste 30 min si il intindem pe tava(22x27 cm) in care punem hartie de copt.


Il intepam cu o furculita peste tot si il bagam la cuptor pt aproximativ 30 min.


Cand e gata il scoatem pe un vas si il lasam 5 min sa se raceasca in timp ce pregatim glazura:


-intr-o cratita punem la untul la topit la foc mediu dupa care adaugam zaharul pudra si 2 linguri de apa,amestecam bine si il luam de pe foc.


Ungem prajitura cu glazura folosind o pensula sau un cutit lat.Lasam sa se intareasca 15 min iar apoi putem decora cu miez de nuca,jeleuri si biscuiti.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazurek cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

08.06.2013, 21:17

elucubratiiculinare 1

08.06.2013, 22:01

interesant

elena001 1

10.06.2013, 13:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu merisoare si nuci de post