Mazurek cu nuci

de elena001 in Prajituri, 8 Iun 2013 | 687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 130g zahar
  • 180g faina
  • 200g miez de nuca macinata
  • 100g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri de apa calduta
  • Pentru glazura:
  • 2 plicuri de zahar pudra (160g)
  • 100g unt
  • 2 linguri de apa
  • jeleu,miez de nuca si biscuiti pt decorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazurek cu nuci:

Pregatim aluatul : I


ntr-un bol punem: untul,faina,nucile,zaharul,oul si 2 linguri de apa si mixam bine.apoi punem putin faina pe masa si framantam repejor completand cu faina daca mai este nevoie.


Invelim aluatul in folie si il bagam la frigider pt 30 min.Il scoatem peste 30 min si il intindem pe tava(22x27 cm) in care punem hartie de copt.


Il intepam cu o furculita peste tot si il bagam la cuptor pt aproximativ 30 min.


Cand e gata il scoatem pe un vas si il lasam 5 min sa se raceasca in timp ce pregatim glazura:


-intr-o cratita punem la untul la topit la foc mediu dupa care adaugam zaharul pudra si 2 linguri de apa,amestecam bine si il luam de pe foc.


Ungem prajitura cu glazura folosind o pensula sau un cutit lat.Lasam sa se intareasca 15 min iar apoi putem decora cu miez de nuca,jeleuri si biscuiti.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazurek cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

08.06.2013, 21:17

elucubratiiculinare 1

08.06.2013, 22:01

interesant

elena001 1

10.06.2013, 13:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fina cu Nuci