Tavalita lui Sabina

de kamy in Prajituri, 24 Apr 2011 | 7512 vizualizari

 

In primul rand....HRISTOS A INVIAT!!! si sa petreceti in continuare SARBATORILE DE PASTI in liniste si belsug.
Aseara mai comentam pe aici si Sabina a vazut tavalita postata de miremirc si i se facu pofta.Eu intr-o doara i-am spus sa-si faca daca vrea(era ora 22)si s-a apucat.A facut-o singura singurica(azi la glazura am ajutat-o putin in sensul ca am schimbat ceva la cantitati),dar numai azi a "tavalit-o"ca aseara am fost la Inviere si nu a mai apucat.

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 50 g margarina
  • 2 lg miere
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1/2 lg. bicarbonat
Glazura:
  • 250 g zahar
  • 250 g margarina
  • 5+5 ling. lapte
  • 50 g cacao
  • esenta de rom(sticluta nu fiola)
  • nuca,nuca cocos colorata,bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita lui Sabina:

Intr-un castron frecam bine oul cu zaharul, apoi punem margarina si mierea topite  la microunde, adaugam laptele, faina, iar la sfarsit bicarbonatul stins cu putin otet .

 Tapetam o tava cu hartie de copt (25/35cm) si turnam compozitia .

Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca si il taiem patrate.

Glazura :

Intr-o craticioara punem zaharul amestecat cu cacao, margarina, laptele(numai 5 ling) si le punem pe foc pana se omogenizeaza. Dam deoparte si punem esenta de rom.

Fiecare patrat il dam prin glazura de ciocolata,il lasam cateva sec sa se absoarba(Sabina s-a ajutat de o frigaruie cu 2 dinti), apoi il tavalim prin ce dorim.

Din cand in cand mai punem glazura pe foc si mai adaugam cateva ling.de lapte ca se ingroasa.

pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita lui Sabina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

kamy 1

27.04.2011, 20:04

va multumesc in numele sabinei a inceput scoala si nu mai bucatareste ca nu are timp si in week end suntem la "mosie" da vine ea vara

adry88 1

15.05.2011, 11:53

foarte faine si bune

kamy 1

15.05.2011, 20:05

mai eduard...umbli pe la expirate?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura invizibila, cu mere