Tavalita lui Sabina

de kamy in Prajituri, 24 Apr 2011 | 3892 vizualizari

 

In primul rand....HRISTOS A INVIAT!!! si sa petreceti in continuare SARBATORILE DE PASTI in liniste si belsug.
Aseara mai comentam pe aici si Sabina a vazut tavalita postata de miremirc si i se facu pofta.Eu intr-o doara i-am spus sa-si faca daca vrea(era ora 22)si s-a apucat.A facut-o singura singurica(azi la glazura am ajutat-o putin in sensul ca am schimbat ceva la cantitati),dar numai azi a "tavalit-o"ca aseara am fost la Inviere si nu a mai apucat.

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 50 g margarina
  • 2 lg miere
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1/2 lg. bicarbonat
Glazura:
  • 250 g zahar
  • 250 g margarina
  • 5+5 ling. lapte
  • 50 g cacao
  • esenta de rom(sticluta nu fiola)
  • nuca,nuca cocos colorata,bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita lui Sabina:

Intr-un castron frecam bine oul cu zaharul, apoi punem margarina si mierea topite la microunde, adaugam laptele, faina, iar la sfarsit bicarbonatul stins cu putin otet .


Tapetam o tava cu hartie de copt (25/35cm) si turnam compozitia .


Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca si il taiem patrate.


Glazura :


Intr-o craticioara punem zaharul amestecat cu cacao, margarina, laptele(numai 5 ling) si le punem pe foc pana se omogenizeaza. Dam deoparte si punem esenta de rom.


Fiecare patrat il dam prin glazura de ciocolata,il lasam cateva sec sa se absoarba(Sabina s-a ajutat de o frigaruie cu 2 dinti), apoi il tavalim prin ce dorim.


Din cand in cand mai punem glazura pe foc si mai adaugam cateva ling.de lapte ca se ingroasa.


pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita lui Sabina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

kamy 1

27.04.2011, 20:04

va multumesc in numele sabinei a inceput scoala si nu mai bucatareste ca nu are timp si in week end suntem la "mosie" da vine ea vara

adry88 1

15.05.2011, 11:53

foarte faine si bune

kamy 1

15.05.2011, 20:05

mai eduard...umbli pe la expirate?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere