Prăjitură cu prune şi aluat sfărâmicios

de anomisana in Prajituri, 4 Sep 2011 | 2664 vizualizari

 

De curând am descoperit Maya's World şi blogul ei: http://mayas-esprit.blogspot.com. Aici am găsit o reţetă simplă de prăjitură cu prune, care este delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • 1,4 kg prune
  • 140 g faină
  • 130 g zahăr
  • 100 g unt
  • scorţişoară după gust
  • frişcă lichidă
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu prune şi aluat sfărâmicios:

L-am rugat pe soţul meu să cumpere prunele, să le spele şi să le scoată sâmburii. Eu le-am aşezat frumos intr-un vas de sticlă termorezistentă, apoi le-am presărat cu puţin zahăr şi scorţişoară. Am făcut aluat sfărâmicios din făină, zahăr şi unt, apoi l-am presărat peste prune, până le-am acoperit. Am dat la cuptor vreo 20 de minute, pînă s-a copt aluatul şi a ieşit siropul de sub el. După ce s-a răcit am porţionat prăjitura şi am decorat-o cu frişcă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu prune şi aluat sfărâmicios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

anomisana 1

05.09.2011, 16:32

Dupa o zi aglomerata la munca, eu zic sa mancam un desert bun, facut de noi.Sunteti grozave.

horia 1

07.09.2011, 23:27

ce bine arata !

anomisana 1

07.09.2011, 23:34

Si se face si repede, mai ales daca ai si ajutoare de nadejde pe langa tine.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu nuca si mere