Prăjitură cu prune şi aluat sfărâmicios

de anomisana in Prajituri, 4 Sep 2011 | 2705 vizualizari

 

De curând am descoperit Maya's World şi blogul ei: http://mayas-esprit.blogspot.com. Aici am găsit o reţetă simplă de prăjitură cu prune, care este delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • 1,4 kg prune
  • 140 g faină
  • 130 g zahăr
  • 100 g unt
  • scorţişoară după gust
  • frişcă lichidă
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu prune şi aluat sfărâmicios:

L-am rugat pe soţul meu să cumpere prunele, să le spele şi să le scoată sâmburii. Eu le-am aşezat frumos intr-un vas de sticlă termorezistentă, apoi le-am presărat cu puţin zahăr şi scorţişoară. Am făcut aluat sfărâmicios din făină, zahăr şi unt, apoi l-am presărat peste prune, până le-am acoperit. Am dat la cuptor vreo 20 de minute, pînă s-a copt aluatul şi a ieşit siropul de sub el. După ce s-a răcit am porţionat prăjitura şi am decorat-o cu frişcă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu prune şi aluat sfărâmicios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

anomisana 1

05.09.2011, 16:32

Dupa o zi aglomerata la munca, eu zic sa mancam un desert bun, facut de noi.Sunteti grozave.

horia 1

07.09.2011, 23:27

ce bine arata !

anomisana 1

07.09.2011, 23:34

Si se face si repede, mai ales daca ai si ajutoare de nadejde pe langa tine.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara