Cheesecake cu gelatina de rodii

de Isabela_C in Prajituri, 14 Feb 2011 | 12378 vizualizari

 

Cum spuneam sunt fan declarat cheesecake :D. Tot am facut cheesecake copt cu diferite fructe, dar nu incercasem si varianta necopt, cu gelatina. A iesit peste asteptarile mele de bun.
Va trebuie destul de multa rabdare sa curatati rodiile de samburi si sa ii stoarceti, dar veti obtine un suc proaspat de rodie in casa, care nu se compara cu cel cumparat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat: 
  •  150 g biscuiti digestivi sau simpli
  •  80 g unt la temperatura camerei
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 90 g zahar fin
  • 200 g ricotta
  • 100 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina foi
  • Pentru gelatina de rodie:
  • 2 rodii mari
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 12 g gelatina foi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu gelatina de rodii:

Mai intai pregatim baza de biscuiti. Fixam un inel de tort la 20 cm. La robot mixam biscuitii pana devin pesmet. Adaugam untul moale taiat cubulete si mixam in continuare pana devine o pasta fina. Asezam inelul de tort pe un platou. Rasturnam baza de biscuiti si o presam cu degetele. Dam la frigider pana pregatim restul.


Sucul de rodie. Eu am avut doua rodii mari si foarte suculente. Cu multa rabdare am reusit sa scot toti samburii. Pe care cu ajutorul blender-ului i-am transformat in suc. Pentru ca nu am storcator de fructe profi, care sa separe pulpa de samburi, am strecurat sucul de rodie prin strecuratoare. M-am chinuit putin, dar am "colectat" vreo 300 ml suc proaspat de rodie, fara pic de samburi, iuhuuu :)). Asa, lasam sucul deoparte si ne ocupam de crema de ricotta.


Batem galbenusurile cu zaharul pana devin crema. Adaugam ricotta. Separat, intr-un bol inmuiem foile de gelatina, aprox. 10 minute la lasam.

Dupa acest timp le scurgem bine de apa si le adaugam in crema. Mixam bine pana se omogenizeaza. Adaugam si frisca batuta spuma. Turnam crema peste blatul de biscuiti si nivelam bine. Dam iar la rece.


Ne ocupam de gelatina de rodii. Eu am folosit gelatina foi, ca cea din imagine. Nu este cumparata de la noi, eu imi fac stocul din Italia :P.

Lasam si foile acestea la inmuiat. Incalzim foarte putin sucul de rodie, doar cat sa se dizolve gelatina. Cel mult 1 minut pe foc.


Turnati cu grija gelatina de rodii peste crema. Dati cheesecake-ul la frigider pentru cel putin 2 ore.

 

TIPS-URI

1

folositi suc proaspat de rodii, veti fi tentati sa cumparati din comert suc care contine zahar si nu e asa de bun ca cel facut in casa.

2

va recomand sa folositi gelatina foi. Din cate stiu eu, gelatina granule nu este vegetala si nu veti avea un rezultat prea bun. Nereusitele mele cu acea gelatina isi spun cuvantul :)).

3

puteti folosi si altfel de suc proaspat, cca. 300 ml. rezultatul va fi acelasi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu gelatina de rodii" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

kamy 1

15.02.2011, 11:52

bine ai venit buuuuna

Isabela_C 1

15.02.2011, 12:17

cris2711, multumesc pentru primire.
epurasha2bb si mie imi place cum a iesit
mimmi, mersi
RuxyRux, multu
mamaieelena, super frumos si super buun

diaconta, sa-l incerci
LUK, mersi
Gurmanzii, din pacate nu mai am , dar incearca-l tu
mirela0911, thx
Bucataras, bine v-am gasit
Criss, mersi
kamy, iti multumesc

adry88 1

18.06.2011, 10:02

cred ca e foarte delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire