Negresa cu crema de lamaie

de _Alina_ in Prajituri, 31 Mai 2014 | 2847 vizualizari

 

O prajiturica facuta cu drag cu piticul meu. De multe ori intram in bucatarie impreuna, la indemnul lui si facem cate o "pajitulica" cum ii place. De data aceasta am facut o crema dulce acrisoara care sa completeze perfect blatul de negresa cu dulceata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua medii (de tara am folosit eu)
  • 8 lg cu varf zahar tos
  • 14 lg cu varf faina de grau
  • 2 lg cu varf cacao (22% grasime)
  • 200 g dulceata de visine
  • 10 g praf de copt
  • 65 g ulei de palmier/unt topit
  • coaja de la o lamaie
  • Crema:
  • 200 g smantana lichida (Pilos am folosit)
  • 2 lg zahar
  • 2 lg zeama lamaie
  • 1 lg apa
  • coaja de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de lamaie:

Blat


1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.


2. Intr-un vas mixeaza spuma ouale cu zaharul pana cand acesta se dizolva.


3. Cerne faina impreuna cu cacaoa si cu praful de copt in compozitie si incorporeaza-le cu ajutorul mixerului.


4. Inglobeaza cu ajutorul mixerului uleiul de palmier, coaja de lamaie si dulceata de visine.


5. Transfera compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32x22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-40 min. Testeaza cu o scobitoare, daca iese curata => blat copt.


6. Dupa ce te asiguri ca blatul e copt, scoti tava si lasi prajitura sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta), apoi tai capetele si o portionezi in bucati de 9 x 4 cm.


Crema:

1. Pune zaharul impreuna cu zeama de lamaie si cu apa intr-o cratita neaderenta la foc mic. Amesteca si lasa pe foc pana cand obtii un sirop gros (2-3 min). Opreste focul, adauga coaja de lamaie si amesteca apoi lasa sa se racoreasca complet (eu pun vasul intr-un alt vas cu apa rece pentru a grabi procesul).


2. mixeaza smantana pentru frisca pana cand creste in volum si devine aerata. Adauga apoi siropul gros de lamie si mai mixeaza 1 minut.\


Asamblare:


Pune crema intr-un pos cu vraf stea deschisa si orneaza fiecare bucata de prajitura. Apoi decoreaza cu felii subtiri de coaja de lamaie

 

TIPS-URI

1

Inainte de asamblare am insiropat putin bucatile de prajitura cu un amestec format din 1 lgt sirop de lamaie si 60 ml apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

laura_n 1

02.06.2014, 17:04

biig like si pt praji, dar mai ales pt pitic!

babi5 1

27.10.2014, 16:22

babi5 1

27.10.2014, 16:23

Scuze nu am vrut pe cel urit din gresesla

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lamaita