Negresa cu bezea - reteta 400

de Criss in Prajituri, 2 Aug 2015 | 21002 vizualizari

 

Aceasta prajitura e una foarte veche si cred ca multe dintre voi, cele care ma urmariti aveti reteta de la mama, bunica, matusa, etc. I se mai spune si "Dintele negrului", dar eu pefer sa-i spun negresa cu bezea. Am mai facut aceasta prajitura si cu alta ocazie, insa atunci n-am pus stratul de gem si bine am facut. Mi-a placut mai mult fara gem si cu siguranta n-am sa mai pun gem cand am sa mai fac prajitura. Dar voi puteti face cum va place mai mult. Eventual puteti renunta la gem si sa puneti visine in blat. Cu siguranta e delicioasa asa.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -200 g unt moale (NU margarina!)
  • -200 g zahar -5 galbenusuri
  • -250 ml lapte
  • -300 g faina
  • -4 linguri rase cacao
  • -1 lingurita esenta de rom
  • -1 plic praf de copt
  • Bezea:
  • -5 albusuri
  • -200 g zahar
  • -1 lingurita zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu bezea - reteta 400:

Intr-un bol se bate untul moale impreuna cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga apoi galbenusurile de oua pe rand si se mixeaza. Se adauga apoi laptele alternand cu faina amestecata cu cacao si praf de copt. Amestecul rezultat va fi unul cremos si mai vartos si se va intinde cu ajutorul unei palete intr-o tava 34/24 tapetata cu hartie de copt. Se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic si se coace prajitura 20 minute, dupa care se scoate, se unge deasupra cu gem (optional) si se pune bezeaua.

Pentru bezea se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana rezulta o bezea ferma si lucioasa si fara cristale de zahar. Se adauga in final si o lingurita de zeama de lamaie, care va face bezeaua sa fie usor crocanta in exterior. Bezeaua se intinde pe prajitura cu ajutorul unei spatule sau se poate pune intr-un posh si sprita pe prajitura, cum am facut eu.

Se mai coace prajitura inca 10 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se taie cu un cutit umezit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu bezea - reteta 400" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Negresă cu mascarpone şi caramel