Prajitura ciocolatoasa cu zmeura si frisca

de Constelatialeu in Prajituri, 12 Aug 2013 | 3189 vizualizari

 

Dupa cateva ore de zbor am aterizat la destinatie si nu puteam sa nu-mi sarbatoresc sora leoaica,asa ca m-am pus pe treaba si am prestat o prajitura.

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 100 ml apa
  • 250 g unt cu grasime 80%
  • 150 g cacao
  • 3 linguri faina
  • 10 oua
  • dulceata de zmeura
  • frisca pentru ornat
  • coacaze negre
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ciocolatoasa cu zmeura si frisca:

Zaharul , cacaoa si apa se amesteca pana se omogenizeaza si se pune pe baie de abur pana devine ca o ciulama. Se lasa la racit, apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul, omogenizand bine. Se imparte compozitia in doua, intr-o parte se pun cele 3 linguri de faina si apoi se adauga albusurile batute spuma. Aceasta compozitie se pune intr-o tava tapetata cu unt si faina (25/25) si se a la cuptorul preincalzit la 175 grade, este gata cand trece testul scobitorii.


In cealalta compozitie se adauga untul moale si se omogenizeaza bine, se lasa la rece pana cand blatul este racit. Blatul se taie in doua se umple cu crema, deasupra se intinde crema ramasa, se adauga dulceata de zmeura (in functie de preferinta fiecaruia), apoi se orneaza cu frisca si coacaze.


PS.Zic sa ne fie de bine....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ciocolatoasa cu zmeura si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

adelina_ktza 1

13.08.2013, 11:42

Ligia Bxl 1

13.08.2013, 13:01

aaa pai daca e cu zmeura aici e de mine

ryta 1

10.01.2014, 18:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de ciocolata si frisca