Placinta "Mere-Pere"

de RuxyRux in Prajituri, 23 Sep 2011 | 31127 vizualizari

 

Delicioasa si foarte aromata....By Ruxy....stiti voi ce aroma se simte dimineata la prima ora in bucatarie cand ai o asemenea placinta la cuptor? Va spun eu...de vis frumos...

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 600 gr faina
  • 1 pachet de unt moale la temperatura camerei( 200 gr)
  • 2 oua
  • 6 linguri iaurt
  • 1 /2 plic drojdie uscata
  • 5 linguri ulei
  • 7 linguri zahar pudra
  • un praf sare
  • 1 esenta vanilie
  • Umplutura:
  • 7 mere potrivite
  • 3 pere mari
  • 3/4 cana de zahar 
  • 1 plic scortisoara
  • 1 plic vanilie
  • 3 linguri gris
  • Sos: 
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta "Mere-Pere":

Mod de preparare placinta" Mere-Pere":


Din ingredientele pentru foi se framanta un aluat bun si se lasa putin la dospit pana preparam umplutura de mere-pere.


Merele si perele se rad cu tot cu coaja astfel incat ne vom bucura de antioxidanti din plin...


Apoi se amesteca cu zaharul, vanilia si scortisoara.


Intindem doua foi din aluatul putin dospit.


Eu intind de regula aluatul direct pe hartia de copt( pergament) apoi o asez in tava unsa cu putin ulei( tava de cuptor).


Se pun apoi cele 3 linguri de gris pe foaie si compozitia de mere-pere pe toata suprafata foii, iar deasupra foaia a doua pe care eu am intins-o tot pe hartia de copt apoi am intors-o si am asezat-o deasupra si am desprins usor pergamentul.. Se inteapa foaia cu furculita din loc in loc.


Am pus prajitura la copt in cuptorul incins la 180 grade pentru 40 de minute.


Am pus deasupra sosul facut prin amestecarea oului cu smantana, vanilie si zahar pudra. Si am dat din nou la cuptor pentru aprox. 7 minute.


Lasam placinta sa se raceasca apoi o taiem si o pudram dupa dorinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta "Mere-Pere"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

RuxyRux 1

10.10.2011, 19:53

Mersi Lau

babi5 1

05.11.2013, 14:14

RuxyRux 1

13.01.2014, 19:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere