Placinta "Mere-Pere"

de RuxyRux in Prajituri, 23 Sep 2011 | 36924 vizualizari

 

Delicioasa si foarte aromata....By Ruxy....stiti voi ce aroma se simte dimineata la prima ora in bucatarie cand ai o asemenea placinta la cuptor? Va spun eu...de vis frumos...

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 600 gr faina
  • 1 pachet de unt moale la temperatura camerei( 200 gr)
  • 2 oua
  • 6 linguri iaurt
  • 1 /2 plic drojdie uscata
  • 5 linguri ulei
  • 7 linguri zahar pudra
  • un praf sare
  • 1 esenta vanilie
  • Umplutura:
  • 7 mere potrivite
  • 3 pere mari
  • 3/4 cana de zahar 
  • 1 plic scortisoara
  • 1 plic vanilie
  • 3 linguri gris
  • Sos: 
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta "Mere-Pere":

Mod de preparare placinta" Mere-Pere":

Din ingredientele pentru foi se framanta un aluat bun si se lasa putin la dospit pana preparam umplutura de mere-pere.

Merele si perele se rad cu tot cu coaja astfel incat ne vom bucura de antioxidanti din plin...

Apoi se amesteca cu zaharul, vanilia si scortisoara.

Intindem doua foi din aluatul putin dospit.

Eu intind de regula aluatul direct pe hartia de copt( pergament) apoi o asez in tava unsa cu putin ulei( tava de cuptor).

Se pun apoi cele 3 linguri de gris pe foaie si compozitia de mere-pere pe toata suprafata foii,  iar deasupra foaia a doua pe care eu am intins-o tot pe hartia de copt apoi am intors-o si am asezat-o deasupra si am desprins usor pergamentul.. Se inteapa foaia cu furculita din loc in loc.

Am pus prajitura la copt in cuptorul incins la 180 grade pentru 40 de minute.

Am pus deasupra sosul facut prin amestecarea oului cu smantana, vanilie si zahar pudra. Si am dat din nou la cuptor pentru aprox. 7 minute.

Lasam placinta sa se raceasca apoi o taiem si o pudram dupa dorinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta "Mere-Pere"" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere