Tarta cu branza si mere

de oanapl in Prajituri, 5 Feb 2017 | 596 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 ou
  • 6 linguri apa rece
  • 1 praf de sare
  • pentru compozitie:
  • 250 g mascarpone
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • 70 g zahar alb
  • 4 mere
  • 1 lamaie
  • 40 g zahar brun
  • ½ lingura scortisoara
  • 20 g nuci
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si mere:

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut cu apa si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.

Intre timp, cureti merele de coaja si le tai felii. Le pui intr-un vas si le stropesti cu zeama de la o lamaie si adaugi zaharul brun si scortisoara si amesteci.


Tapetezi cu hartie de copt o formă de tort de 24 de cm diametru, de preferinţă cu pereţii detaşabili. Presari masa de lucru cu făină şi întinzi aluatul cu sucitorul, apoi pui aluatul în formă creând borduri de aluat cam de 4 cm înălţime. Acoperi aluatul cu hârtie de copt şi pui deasupra boabe de fasole pentru a evita creşterea neuniformă a aluatului.

Dai aluatul la cuptor pentru 10-15 minute, nu trebuie să se coacă complet ci doar să se închege puţin. Îl scoti din cuptor si il lasi sa se raceasca putin.

Amesteci branza cu oul, zaharul alb si esenta de vanilie. Torni compozitia atfel obtinuta peste aluat, netezesti suprafata si o acoperi cu fellile de mere dispuse in cerc. Presari si nucile.

Introduci tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos. O lasi sa se raceasca si o servesti.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

07.02.2017, 20:23

Delicioasa combinatia de mere cu branza!

kytz 1

08.02.2017, 23:18

Waw!

miki_a 1

09.02.2017, 14:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere