Tarta cu branza si mere

de oanapl in Prajituri, 5 Feb 2017 | 4040 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 ou
  • 6 linguri apa rece
  • 1 praf de sare
  • pentru compozitie:
  • 250 g mascarpone
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • 70 g zahar alb
  • 4 mere
  • 1 lamaie
  • 40 g zahar brun
  • ½ lingura scortisoara
  • 20 g nuci
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si mere:

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut cu apa si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.
Intre timp, cureti merele de coaja si le tai felii. Le pui intr-un vas si le stropesti cu zeama de la o lamaie si adaugi zaharul brun si scortisoara si amesteci.  

Tapetezi cu hartie de copt o formă de tort de 24 de cm diametru, de preferinţă cu pereţii detaşabili. Presari masa de lucru cu făină şi întinzi aluatul cu sucitorul, apoi pui aluatul în formă creând borduri de aluat cam de 4 cm înălţime. Acoperi aluatul cu hârtie de copt şi pui deasupra boabe de fasole pentru a evita creşterea neuniformă a aluatului.
Dai aluatul la cuptor pentru 10-15 minute, nu trebuie să se coacă complet ci doar să se închege puţin. Îl scoti din cuptor si il lasi sa se raceasca putin.
Amesteci branza cu oul, zaharul alb si esenta de vanilie. Torni compozitia atfel obtinuta peste aluat, netezesti suprafata si o acoperi cu fellile de mere dispuse in cerc. Presari si nucile.
Introduci tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos. O lasi sa se raceasca si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Fanta cu branza