Prajitura "Gemenii"

de Zamfira in Prajituri, 4 Mai 2013 | 32900 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
  • 3 oua
  • 70 g zahar
  • 30 g ciocolata amariue (85%)
  • 5 g cacao
  • 50 g nuci macinate
  • 15 g faina
  • Crema:
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 100 ml frisca
  • 80 ml lapte
  • 20 g budinca de vanilie (1/2 pachet)
  • Umplutura krantz
  • 70 g nuci tocate mai marunt si prajite
  • 60 g zahar
  • 100 ml frisca
  • Glazura de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Gemenii":

Pregatirea pandispanului: frecam galbenusurile cu zaharul pana devin putin albicioase, adaugam ciocolata topita, albusurile batute spuma, faina, cacao si nucile macinate. Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si turnam aluatul in el. Punem tava in cuptor pentru 20 minute la o temperatura medie.


Pregatim crema: caramelizam zaharul. Amestecam laptele cu frisca si jumatate adaugam la zaharul caramelizat iar cealalta jumatate amesteam cu pudinca de vanilie. Cand zaharul s-a topit adaugam pudinca dizolvata si lasam totul sa fiarba la foc mic pana cand incepe sa se ingroase. Cand crema este rece adaugam untul si o batem crema spuma cu mixerul.


Pandispanul racit il taiem in doua (de-a lungul) si apoi si in doua, astfel vom obtine 4 bucati egale.


Ungem fiecare felie cu crema iar pe doua dintre ele punem umplutura ,,krantz", apoi imbinam doua cate doua felii.


Umplutura ,,krantz": caramelizam zaharul, adaugam frisca, lasam sa se topeasca zaharul (la foc foarte mic) apoi adaugam nucile maruntite si prajite, abia dupa ce se raceste putem sa-l punem deasupra cremei.


Deasupra celor doua gemene putem turna glazura de ciocolata sau mixta cioco neagra si alba.


Prajitura trebuie sa stea la rece cateva ore dupa care putem sa o feliem frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Gemenii"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Alinutza80 1

08.05.2013, 19:25

Teo 1

08.05.2013, 22:23

imi place!

ralu_ca 1

01.04.2014, 14:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krantz