Prajitura "Gemenii"

de Zamfira in Prajituri, 4 Mai 2013 | 32564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
  • 3 oua
  • 70 g zahar
  • 30 g ciocolata amariue (85%)
  • 5 g cacao
  • 50 g nuci macinate
  • 15 g faina
  • Crema:
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 100 ml frisca
  • 80 ml lapte
  • 20 g budinca de vanilie (1/2 pachet)
  • Umplutura krantz
  • 70 g nuci tocate mai marunt si prajite
  • 60 g zahar
  • 100 ml frisca
  • Glazura de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Gemenii":

Pregatirea pandispanului: frecam galbenusurile cu zaharul pana devin putin albicioase, adaugam ciocolata topita, albusurile batute spuma, faina, cacao si nucile macinate. Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si turnam aluatul in el. Punem tava in cuptor pentru 20 minute la o temperatura medie.


Pregatim crema: caramelizam zaharul. Amestecam laptele cu frisca si jumatate adaugam la zaharul caramelizat iar cealalta jumatate amesteam cu pudinca de vanilie. Cand zaharul s-a topit adaugam pudinca dizolvata si lasam totul sa fiarba la foc mic pana cand incepe sa se ingroase. Cand crema este rece adaugam untul si o batem crema spuma cu mixerul.


Pandispanul racit il taiem in doua (de-a lungul) si apoi si in doua, astfel vom obtine 4 bucati egale.


Ungem fiecare felie cu crema iar pe doua dintre ele punem umplutura ,,krantz", apoi imbinam doua cate doua felii.


Umplutura ,,krantz": caramelizam zaharul, adaugam frisca, lasam sa se topeasca zaharul (la foc foarte mic) apoi adaugam nucile maruntite si prajite, abia dupa ce se raceste putem sa-l punem deasupra cremei.


Deasupra celor doua gemene putem turna glazura de ciocolata sau mixta cioco neagra si alba.


Prajitura trebuie sa stea la rece cateva ore dupa care putem sa o feliem frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Gemenii"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Alinutza80 1

08.05.2013, 19:25

Teo 1

08.05.2013, 22:23

imi place!

ralu_ca 1

01.04.2014, 14:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!