Desert prajitura Negresa

de mirela0911 in Prajituri, 9 Iun 2017 | 18240 vizualizari

 

Aceasta Negresa (poate voi o stiti sub alta denumire - eu doar asa o cunosc) imi aminteste cel mai mult de copilarie. In fiecare saptamana, sambata seara, mama ne-o pregatea iar a doua zi, duminica, se manca toata. Era printre preferatele noastre, era prajitura casei. Apropos de aceasta prajitura, am o verisoara careia ii placea tare mult iar cand venea la noi (destul de rar, din cauza distantei) numai prajitura din asta voia. Si acasa trebuia sa duca. :X
Zilele acestea am refacut-o si eu si am savurat-o cu gandul la copilarie! 

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 14 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Negresa:

Intr-un bol, se mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana se obtine o compozitie cremoasa si zaharul s-a dizolvat tot. Se adauga pe rand, uleiul si laptele, apoi coaja rasa de lamaie.

Separat, se amesteca faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Se pune peste compozitia de oua si se omogenizeaza bine. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20 x 30 cm) si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 20-25 de minute. 

In acest timp, albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul pe baie de aburi, pana incepe sa faca tepi. Se ia de pe aburi, se scoate tava din cuptor, se pune spuma peste prajitura, se niveleaza si se da din nou la cuptor pana prinde o usoara culoare spuma de deasupra. 

Se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se portioneaza cu un cutit umezit cu apa.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu se lasa foarte mult spuma pe baie de aburi, altfel riscati sa se zahariseasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Negresa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu dovleac si scortisoara