Desert prajitura Negresa

de mirela0911 in Prajituri, 9 Iun 2017 | 1200 vizualizari

 

Aceasta Negresa (poate voi o stiti sub alta denumire - eu doar asa o cunosc) imi aminteste cel mai mult de copilarie. In fiecare saptamana, sambata seara, mama ne-o pregatea iar a doua zi, duminica, se manca toata. Era printre preferatele noastre, era prajitura casei. Apropos de aceasta prajitura, am o verisoara careia ii placea tare mult iar cand venea la noi (destul de rar, din cauza distantei) numai prajitura din asta voia. Si acasa trebuia sa duca. :X
Zilele acestea am refacut-o si eu si am savurat-o cu gandul la copilarie! 

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 14 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Negresa:

Intr-un bol, se mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana se obtine o compozitie cremoasa si zaharul s-a dizolvat tot. Se adauga pe rand, uleiul si laptele, apoi coaja rasa de lamaie.


Separat, se amesteca faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Se pune peste compozitia de oua si se omogenizeaza bine. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20 x 30 cm) si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 20-25 de minute.


In acest timp, albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul pe baie de aburi, pana incepe sa faca tepi. Se ia de pe aburi, se scoate tava din cuptor, se pune spuma peste prajitura, se niveleaza si se da din nou la cuptor pana prinde o usoara culoare spuma de deasupra.


Se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se portioneaza cu un cutit umezit cu apa.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nu se lasa foarte mult spuma pe baie de aburi, altfel riscati sa se zahariseasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

anca_rm 1

12.06.2017, 11:15

ce frumoasa este negresa asta a ta

Camelya 1

13.06.2017, 11:37

Ce negresa pufoasa si frumoasa!

noiinbucatarie 1

13.06.2017, 15:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
PRAJITURA "DINTE DE NEGRU"